Dikili Belediyesi’nden temiz enerjide büyük adım

Dikili Belediyesi’ninin enerji ihtiyacını karşılamak ve mali kaynak yaratmak amacıyla hayata geçireceği 1.4 Megawatt/h Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi kapsamında çok önemli bir adım daha atılmış oldu

  • 0
  • 720
Dikili Belediyesi’nden temiz enerjide büyük adım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi’ninin enerji ihtiyacını karşılamak ve mali kaynak yaratmak amacıyla hayata geçireceği 1.4 Megawatt/h Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi kapsamında çok önemli bir adım daha atılmış oldu

Dikili Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonrasında Demirtaş Mahallesi’nde kurulacak Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapıldı.

Dikili tarihinde ilk kez, Dünya Bankası kredisiyle finanse edilen bu proje tamamlandığında, Dikili Belediyesi’nin yıllık elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerjiyle karşılanmış olacak.

“Temiz enerjiyle hem çevremizi koruyor hem de geleceğimize yatırım yapıyoruz.”

Yenilenebilir enerjiyi kente kazandırarak Dikili’nin geleceğine çok önemli bir yatırım yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Adil Kırgöz şu açıklamalarda bulundu “Dikili’mizin tarihinde bir ilke daha imza atarak Dünya Bankası kredisi ile finanse edilecek Güneş Enerjisi Santrali (GES) projemizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda projenin sözleşmesini imzalayarak yer teslimini gerçekleştirdik. Temiz enerjiyle hem çevremizi koruyor hem de geleceğimize yatırım yapıyoruz. Sürdürülebilir Şehirler Projesi II Ek Finansmanı kapsamında bu yatırımın hayata geçmesine katkı sunan İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü ile İzmir Bölge Müdürlüğü’ne, Müşavir firma İDEA Grup Proje Mühendislik Danışmanlık A.Ş.’ye, Yüklenici firma Armin Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ve süreci özveriyle yürüten çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tütün İhracatçıları Birliği’nde Selim Jimi dönemi

Türk lezzetleri Kanada sofralarını süsleyecek

İlk çeyrekte 1 milyar dolar aşıldı

EGİAD'dan Barselona Atağı

İhracatçıları Birliği’nde Ufuk Atakan Demir dönemi

Uygun güven tazeledi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg