Dikili’de 23 Nisan coşkusu doruklara çıktı

İzmir’in Dikili ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gün boyu süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

  • 0
  • 837
Dikili’de 23 Nisan coşkusu doruklara çıktı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Dikili ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gün boyu süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı.  
TBMM'nin 97. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dikili’de renkli etkinliklerle kutlandı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, gün boyunca gerçekleştirilen etkinlerde çocukların 23 Nisan heyecanına ortak oldu.
 
Program Resmi Törenle Başladı 
Dikili'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ilk tören saat 09.00'da Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus’un anıta çelenk sunmasıyla başlayan resmi törenler, saygı duruşunda bulunulması ve Dikili Belediyesi Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarla tamamlandı.
 
Stadyumdaki Törenlere Protokol Tam Kadro Katıldı 
Resmi törenlerin ardından Dikili Erdal İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenlere geçildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene Dikili İlçe Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, Emniyet Müdürü Fatih Haykırer, Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır ile Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ve diğer protokol üyeleri katıldı.
 
Minik Öğrencilerden Mükemmel Performans 
Dikili Erdal İnönü Stadyumu'nda saygı duruşu ve Dikili Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenlerde Dikili Belediye Bandosu’nun çaldığı 23 Nisan Marşı yoğun alkış aldı. İlçe Kaymakam vekili Damatlar ve Belediye Başkanı Tosun öğrencilerin ve vatandaşların bayramını birlikte kutlayarak törene devam edildi. Dikili ilçe sınırlarındaki ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler rengarenk giysileriyle, ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile şiirler okudu, dans edip, halk oyunları ve spor gösterileri sundu. Minik öğrencilerin yüksek performansla sergilediği gösteri ve halk oyunları izleyenlerden büyük beğeni topladı.
 
Çocuklar Gönüllerince Eğlendi 
Stadyumda gerçekleştirilen törenler sonrasında Dikili Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’nda kurulan şişme oyun parkına akın eden çocuklar, eğlencenin doruğuna çıkarken, aileleri de çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirdi.  Mutlulukları gözlerinden okunan minikler günün sonunda "Adam Olacak Çocuk" isimli programa ve Barış Manço'nun sevilen şarkılarının seslendirildiği konsere aileleri ile birlikte katılarak keyifli anlar yaşadı.  Gece ‘İzmir Marşı’nın hep birlikte söylenmesi ile sonlandı.
 
Başkan Tosun:  Egemenliğimizden Vazgeçmeyeceğiz 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkin bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 23 Nisan’ın, ülke tarihi için önemli bir an olduğunu belirterek şöyle konuştu:  
“23 Nisan, Türk halkının Mustafa Kemal önderliğinde egemenliğe, bağımsızlığa merhaba deyip, tek adamlığa son verdiği tarihtir. Ve de  bu büyük gün dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu büyük günün mimarı da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu anlamlı günde Atamızı, tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi, şükran ve minnetle bir kez daha anıyorum. Aydınlık geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızın bayramlarını da içtenlikle kutluyor, bayram tadından yarınlar geçirmenizi diliyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyorum ve diyorum ki; Bizler, Dikili halkı olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimize, bayrağımıza, vatanımıza kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz”
 
Yüzme Havuzu Talimatı 
Öte yandan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında sabah erken saatlerde Özel Övünç Ortaokulu’nun öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul ederek, başkanlık koltuğunu 5. Sınıf öğrencisi Yasa Rençber’e devretti. Oldukça heyecanlı olduğunu belirten Yasa Rençber, belediye personeline ilçeye yeni yüzme havuzu, spor salonu ve çocuk parkları yapılması için talimat verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şeflerle lezzet turu

23 Nisan coşkusu İzmir'i sardı

İzmir’den COP31’e güçlü mesaj

Uysal koyunlar olmak yerine yaramaz keçiler olun

Ot Festivali’nin görkemli korteji ve 23 Nisan gururu bir arada

Bizim için en güzel bayram çocuklarımızın neşesidir

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg