Dikili’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

  • 0
  • 1.029
Dikili’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi'nin, 'Dikili'de yüzmebilmeyen çocuk kalmayacak' sloganıyla başlattığı yüzme kursları çocuklardanilgi büyük oldu. Kurslara katılan yaşları 6 ile 14 arası değişen çocuklar biryandan eğlenirken bir yandan da profesyonel hocalar eşliğinde yüzmeyiöğreniyor.

 

Uzman Eğitmenlerce Yüzme TeknikleriÖğretiliyor
İlçede yaşayan çocuklarla,  tatilini geçirmek için ilçeye gelen 6-14 yaşarası yüzme bilmeyen kursiyer öğrencilerin katıldığı yüzme kurslarında eğitimiDikili Belediyesi’nin profesyonel öğreticileri veriyor. Günde 6 seans şeklindeyapılan ve yüzme ile ilgili temel eğitimlerin verildiği kurslar Eylül ayınakadar devam edecek. Dikili Belediyesi tarafından kentteki tüm çocuklara yüzmeöğretme hedefiyle başlatılan kurslarda alanında uzman eğitmenler Özlem AksöyekKanat, Fatma Tören, Betül Arslan ve Okan Doğaç görev yapıyor. Uzman eğitmenlerkursiyerlere ilk olarak suyun üzerinde kalma, suda nefes alma, ayak vuruşu gibiyüzme teknikleri öğretiyor. Yüzmenin ilk aşamasını başarıyla tamamlayanöğrencilere daha sonra serbest stil, sırt üstü, kurbağalama ve kelebek stiligibi yüzme sporunun incelikleri öğretiliyor. Kursiyer öğrencilerde kendilerinegösterilenleri öğrenerek iyi bir yüzücüleri olma yolunda ilerliyorlar.

 

‘Yatırımlarımız Artarak Çoğalacak’

 

Yaz kurslarıyla ilgili açıklamalardabulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili ilçesini her alanda öncükent yapma hedefinde olduklarını belirterek ilçede teknik çalışmalarla birliktesporda, kültürde, sanatta da önemli çalışmalar yapmaya devam edeceklerinisöyledi.

 

Başkan Tosun, "Bizim için önemli olangençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine öğretimine ve gelişmesine katkısunacak projeleri hayata geçirmektir. Çünkü gençlerimiz ve çocuklarımızTürkiyemizin, Cumhuriyetimizin gerçek sahipleridirler. Biz yerelyöneticilere düşende onların yolunu aydınlatmaktır. Bu nedenle onların bilgili,birikimli, zeki, çevik ve özgüvenli yetişmesine katkı sunmak için 7 gün 24 saatçalışmaya kararlıyız. İlçemizdeki gençlerimizin ve çocuklarımızın kendilerinihem kültürel hem de sportif faaliyetlerle geliştirip donanımlı olmalarını içinyaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Dikili Belediyesi olarakgençliğe ve spora çok önem veriyoruz. Mevcut şartlarımızın kısıtlı olmasınarağmen yavrularımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Bu yıl zorşartlara rağmen yaptığımız çalışmalarımız önümüzdeki yıl daha da güzel olacak.Çünkü önümüzdeki önümüzdeki yıl ilçemize İzmir’in sayılı tesislerinden biriolacak çok amaçlı kompleks kazandırmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bizçocuklarımız için üzerimize düşen neyse yapacağız. Velilerimizden de çocuklarını spor yapmaları konusunda desteklemelerini ve kurslarımızakaydettirmelerini gönülden istiyoruz’ dedi. 

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv