Dikili’nin Mutlaka Gezilmesi Gereken 4 Yeri ve En İyi Otelleri

Dikili, gerek coğrafi konumu nedeniyle gerekse tarihi zenginliğiyle oldukça popüler bir tatil bölgesidir. Dikili’de bulunan antik kentler ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli tatil bölgeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İzmir’in ilçesi olmasının yanı sıra Balıkesir ve Çanakkale’ye oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.

  • 0
  • 4.505
Dikili’nin Mutlaka Gezilmesi Gereken 4 Yeri ve En İyi Otelleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili, gerek coğrafi konumu nedeniyle gerekse tarihi zenginliğiyle oldukça popüler bir tatil bölgesidir. Dikili’de bulunan antik kentler ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli tatil bölgeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İzmir’in ilçesi olmasının yanı sıra Balıkesir ve Çanakkale’ye oldukça yakın bir konumda bulunmasıdır.

Dikili’yi en iyi şekilde gezil ve tatilin tadını çıkarabilmeniz için en az 4 gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır. Bu 4 gün olmasının sebebi ise tertemiz doğası ve tarihi zenginliği sebebiyle birbirinden özel ve farklı gezilecek yerlerinin olmasıdır. Dikili otelleri doğal güzellikler içinde olmasının yanı sıra konaklamak isteyen müşterilerine en iyi hizmet ve konforu sunmaktadır. Ancak dikili otellerinden bahsetmeden önce ziyaret edilecek birbirinden farklı bölgelerden bahsetmek daha doğru olacaktır. Antik kentleri, doğayla iç içe olan şelaleler, antik kentleriyle oldukça güzel bölgeleri bulunmaktadır.

Dikili’de Mutlaka Gezmeniz Gereken 4 Yer
•    Atarneus Antik Kenti: Milattan Önce 4.000 yılına kadar dayanan tarihi antik kent, Akalılar tarafından kurulan ve günümüze harabeleri kalan çok özel bir bölgedir. Geçmiş dönemlerde en önemli şehirlerden biri olması sebebiyle dönemin en önemli şehirleri arasında yer alsa da ilerleyen zamanlarla popüler kent kimliğini kaybederek günümüze sadece birkaç kalıntıdan başka bir şey kalmamıştır. Ancak kent çevresinde oldukça geniş ve yüksek surlarla çevrili olduğu için birden fazla savaşı görmüş ve kuşatma zamanlarında en etkili savunmasını göstermiştir.

•    Pitane Antik Kenti: Dikili merkeze 18 kilometrelik mesafede bulunan bu antik kent, ismini ise su kaynaklarının oldukça bol olması nedeniyle suyu bol anlamına gelen Pitane’den almıştır. Kuruluşu incelendiğinde ise Helen öncesine dayanan bu antik kentin Amazon kraliçesi tarafından kurulduğu iddia edilmektedir. Bir liman kenti olarak bilinse de aynı zaman da ticari ve askeri kent olarak ta bilinmektedir. Dikili ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en önemli antik kentler arasındadır.

•    Çandarlı Kalesi: Kim tarafından ve hangi tarihte yapıldığı bilinmezliğini korusa da kalenin konumu itibariyle en belirgin özelliği ise Pitaya Kenti ile bir bağlantısı olduğu iddia edilmektedir. Milattan Önce 2. Yüzyıldan kalma taşlarla inşa edilen bu kale en büyük kanıtıdır. 14. Yüzyılda Cenevizlilerin bölgeye hâkim olmasının ardından günümüzdeki kale görünümüne sahip olmuştur. Ancak günümüze kadar birden fazla restore görmüş olsa da son restorasyon çalışması ise Osmanlı İmparatorluğu tarafından yapılmıştır.

•    Karagöl Tabiat Parkı: Ekolojik turizmin öncüleri arasında yer alan Karagöl tabiat parkı, volkanik patlamalar sonucunda oluşan ve krater gölü olarak bilinen bir parktır. Araçlarla hiçbir şekilde ulaşımın mümkün olmadığı bu bölgeye tek ulaşım yolu ise yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş bölgeden doğa yürüyüşü ile ulaşabilmeniz mümkün. Ancak tertemiz havası ve eşsiz görüntüsü nedeniyle hem doğa yürüyüşüne katılarak kendinizi iyi hissedersiniz hem de bu eşsiz güzelliğe canlı gözlerle görme şansınız olur.

Dikili’de Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller
Dikili seyahatiniz sırasında birbirinden güzel antik kentleri ve doğal güzelliklerle çevrili doğal bir şekilde oluşan tabiat parkını görebilirsiniz. Ancak bu bölgeleri görebilmeniz ve tatiliniz süresince konforlu bir şekilde konaklama yapabilmeniz için dikili otelleri arasında en konforlu olan otelleri sizin için listeledik. Bunların yanı sıra İzmir’in en önemli tatil bölgelerinden olan Konak bölgesini ziyaret etmek isteyenler için Konak otelleri arasında en iyi olanları da bir liste haline getirerek sizlerle paylaştık. 

•    Merada Termal Hotel & Spa: Dikili merkez 14 kilometre ve Adnan Menderes Hava limanına 120 kilometre mesafede bulunan bu tesis, doğal güzelliklerle çevrili ve yemyeşil alan üzerine kurulmuş çok özel bir tesistir. Tesis müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı amaçlayarak tesis bünyesinde açık havuz, termal havuz, kum plaj gibi özelliklerin yanı sıra hamam, masaj, canlı müzik, sauna, tuz odası ve kütüphane gibi özellikleri bünyesine katarak tesis bünyesinde konaklayan müşterilerin keyifli dakikalar geçirmesini amaçlıyor.
•    Le Monde Beach Resort & Spa: Denize sıfır konumda ve 10.000 metre kare üzerine inşa edilen bu tesis gerek mimarisi gerek doğal güzelliklerin yanı sıra eşsiz manzarasıyla ön plana çıkmaktadır. Birbirinden farklı aktivite ve özelliklerinin bulunması nedeniyle konforlu ve güler yüzlü personelleriyle hizmet vermektedirler. 

•    Taşev Butik Otel: Hava alanına 123 kilometre mesafede bulunan bu tesis bünyesinde 14 oda bulunmaktadır. Oldukça şık ve sade bir mimarisinin yanı sıra yeşil bir alan üzerine kurulması nedeniyle huzurlu ve sakin tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir bölgedir. Ayrıca manzarası nedeniyle oldukça önemli bir yere sahiptir.

•    Başkent Hotel: Denize 30 metrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 15 oda bulunmaktadır. Konforlu otel odaları ve güler yüzlü personelleriyle en iyi hizmeti sunan oteller arasında yer alır

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv