Dikili tek yürek kurtuluşunu kutladı

  • 0
  • 578
Dikili tek yürek kurtuluşunu kutladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sevginin Kenti Dikili, düşman işgalinden kurtuluşunun ve özgürlüğünün 93. yıl dönümünü artan terör saldırıları ve şehitler nedeniyle sade bir törenle kutladı. 

Protokol Törenlere Tam Kadro Katıldı
Kutlama törenine  Dikili Kaymakamlığını vekâleten yürüten Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Yüzbaşı Eray Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan ile siyasi parti temsilcileri,  kamu kurum temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ve sunumunu Dikili Belediyesi görevlisi Görkem Balaban’ın yaptığı program ilçe protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayıp devamında gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü.

“Ne Mutlu Atatürk’ün Yolundan Gidene”
14 Eylül Dikili’nin Kurtuluş Günü münasebetiyle gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.  Belediye Başkanı Mustafa Tosun yaptığı konuşmasında; '' Bugün bizlerin en mutlu günlerinden biri, bugün kahraman atalarımızın destan yazarak, şanlı bir mücadele sonucunda bizlerin 93 yıldır kesintisiz bir gurur duyduğumuz, kutladığımız ilçemizin kurtuluş günü. Ne mutlu bize, Ne mutlu Dikililiyim diyene. Ne mutlu Atatürk’ün yolundan gidene'' ifadesine yer verdi.
 
“Kararlıyız; Ay-Yıldızlı Bayrağımız İlelebet Dalgalanacak”
Konuşmasında, “14 Eylül 1922 tarihinde Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefte ilerleyen Kahraman Türk Askeri “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” ilkesiyle ilçemizi esaretten özgürlüğe ulaştırmıştı. İşte o nedenledir ki, 93 yıldır bugün, yani 14 Eylül günü;  biz Dikilililerin Kurtuluş Bayramı olduğu gibi Barış bayramı olarak da kutlanıyor. İfade etmek isterim ki, bugün burada o şanlı kahramanlık günlerini yeniden yaşadığımız için mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz'' ifadesine yer veren Belediye Başkanı Mustafa Tosun, şunları kaydetti:
 
 “Bugün törenlerimizi daha da coşkuyla kutlamak isterdik. Fakat son günlerde ardı ardına gelen terör ve şehit haberleri yüreğimizi yaktı. Gencecik fidanlarımızı, askerlerimizi, polisimizi kalleşçe yapılan terörist saldırılarında kaybettik.  Onları asla unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ifade ederek vatan savunmasında kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi tekrar yad ediyorum. Şanlı Kurtuluş Mücadelesi yıllarında olduğu gibi, vatan, bayrak ve Cumhuriyet sevdasında bir araya gelip, Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönülerin, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Elif Bacılarımızın, Halide Edip Adıvarların, Yüzbaşı Şerafettinlerin, Hasan Tahsinlerin, Kubilayların  ve nice nice isimsiz kahramanın açtığı yolu aydınlık tutacak kararlılığı güçlendirmeliyiz. Evet, dün nasıl Kurtuluş Savaşı’na giderken Mustafa Kemallerin ideali tam bağımsız, özgür, üretken, laik, çağdaş Türkiye idi ise bugün bizlerde Mustafa Kemallerin torunları olarak ideallerimiz aynıdır.  Bizim de idealimiz şanlı ay yıldızlı bayrağımızın tam bağımsız, özgür, üretken, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nde ilelebet dalgalanmasını sağlama idealidir. Kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu Cumhuriyete, tam bağımsız, özgür, üretken, laik, çağdaş Türkiye’ye, ay yıldızlı bayrağa âşıksa binlerce selam olsun ona, onun yüreğine.  Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, bu topraklarda şanlı ay-yıldızlı bayrağımız altında özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan ve canları, kanları pahasına mücadele eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi tekrar şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Kurtuluş günümüz, özgürlük günümüz kutlu olsun.”

Dikili Belediye Başkanı  Mustafa Tosun’un konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin Dikili Atatürk İlkokulu öğrencileri Zeynep Seylan “Dur Yolcu”, Irmak Şengönülü de “ Bu Vatan Kimin?”  şiirlerini okudu.  Her iki öğrencinin okuduğu şiirler törene katılanlara duygulu anlar yaşatarak, dakikalarca alkışlandı. Şehitlere saygı nedeniyle kısa tutulan törenler şiirlerin okunmasının ardından son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv