DİLARA UMMAN'I GEÇTİ, YENİ HEDEF İSPANYA

  • 0
  • 617
DİLARA UMMAN'I GEÇTİ, YENİ HEDEF İSPANYA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 2016 Rio Olimpiyatları için aday sporcu seçilen milli windsörfçü Dilara Uralp, Olimpiyat yolundaki en büyük kota sınavlarından birini verdiği Umman'dan başarıyla döndü. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin sponsorluğunda Rio 2016 için yarışan Dilara, 17-24 Ekim tarihlerinde yapılan RS:X Dünya Şampiyonası'nda, 21 yaş altı kategorisinde dünya 6.'sı olmayı başardı. Dilara, olimpiyat kotası almamış ülkeler arasında da 8. oldu.

Umman Mussanah Beach'te yapılan yarışlarda umut depolayan Dilara, "Beklemediğim bir performans gösterdim. Çok mutluyum ve umutluyum. Şu an olimpiyat kotası almayan Avrupa ülkeleri arasında ülkemi birinci sıraya yerleştirmeyi başardım. Hedefime bir adım daha yaklaştım. Gelecek yıl mart ayı sonunda İspanya Palma Mayorka'da, Avrupa için son kota mücadelesinde Rio biletini almak için mücadele edeceğim. En büyük rakiplerim İsveçli ve Macar windsörfçüler. Olimpiyatlara gitmem için bu yarışta birinci olmam yeterli" dedi. Dilara Uralp, bu uzun yolculukta kendisini yalnız bırakmayan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne de müteşekkir olduğunu söyledi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Dilara'nın Umman'da da Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini ve dünya 6.'sı olmayı başardığını söyledi. Öztürk, "Dilara ile gurur duyuyoruz. Bu yolculukta hep yanındayız. Kendisinin Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv