DİNAMO II SERGİSİ ENERJİSİYLE SANATSEVERLERİ KUCAKLADI

  • 0
  • 3.869
DİNAMO II SERGİSİ ENERJİSİYLE SANATSEVERLERİ KUCAKLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Swissotel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat, ilkini 2013 yılında gerçekleştirdikleri “Dinamo I” genç sanatçılar sergisinin ikincisi olan “Dinamo II”yi İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.

İsmini durağan enerjinin elektrik enerjisine geçmesinden alan Dinamo II sergisinde, Türkiye’nin farklı illerinden ve İran’dan gelen 26 genç sanatçının 100’ü aşkın eseri sergilenmeye başlandı. Farklı malzeme ve üretim teknikleri ile oluşturulan resim, heykel, enstelasyon, seramik ve fotoğraf gibi farklı disiplinlerden eserler ile bir dil oluşturan genç sanatçılar, çok sesli bir orkestra gibi ürettikleri çalışmalarıyla serge açılış kokteyline katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Swissotel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş’in üstlendiği serginin açılış gününde sanat yazarı ve eleştirmeni Nazlı Pektaş’ta “İzmir’de Sanatın Sürükleyici Gücü: Evrensel Belleğin Ortak Kaygıları” konulu söyleşisiyle sanatseverlerle bir araya geldi. Gerçekleşen söyleşide Bektaş, Swissotel Büyük Efes İzmir’in sanata göstermiş olduğu öneme dikkat çekerken Dinamo II sergisindeki eserlerin birbirinden farklı temalar ve medyumlarla genç sanatın yol haritasıyla ilgili ziyaretçilerine farklı ipuçları verdiğini belirtti.

Söyleşi ardından gerçekleşen kokteylde otelin Genel Müdürü H.Rıza Elibol, genç yeteneklerin eserlerine yer vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 2013 yılından bu yana gerçekleştirmekte oldukları sanatsal faaliyetleriyle İzmir’de farklı bir kapıyı araladıklarını ifade ederken, düzenlemekte oldukları sergiler sayesinde sanata olan ilginin her geçen sene daha da arttığını ve artmaya devam edeceğini belirtti.
Sergi 6 Temmuz’a kadar gezilebilecek.


26 SANATCI
Sezin Aksoy, Rengin Altınalmaz, Şeref Artagan, K. Atılay Aşkaroğlu, S. Tuğçe Aytürk, M. Sefa Çakır, Semra Ay Çırpan, Mustafa Demirpençe, Merve Dündar, Leyla Emadi,  Didem Erbaş, Onur Fendoğlu, Duygu Gümüştekin, Elvan Demirel Güngör, Gamze Kuyumcu, Bahar Oskay, Pınar Baklan Önal, Hakan Özdil, Mehmet Sağbaş, Maryam Salahi, Seda Şengök, Dijle Talun, Merve Turan, Emir Uçkan, Bülent Yavuz Yılmaz, Haydar Akdağ.
 
)Gözde Karabacak, Yankı Delen
Çetin Erokay, Semra Ay Çırpan
Duygu Gümüştekin
Gülşah İnellez, Özge Coşkun
Sinem Açıkalın, Sevgican Bora
Sema Okan Topaç, Tuğçe Aytürk
Merve Turan
Ayşe Karpat, Sevin Gencer
Gönül- Erdoğan Erten
Bedri Karayağmurlar, Dijle Talun
Övünç Bardakoğlu
Merve Dündar
Filiz Nazlı
 
Maryam Salahi

Nazlı Beste Çetinasker
Zeynep Önal
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv