Dirençli bir turizm inşa ediyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla yürüttüğü projeler, İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli gastronomi turizmi etkinliklerinden GastroShow’da tanıtılıyor.

  • 0
  • 3.755
Dirençli bir turizm inşa ediyoruz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla yürüttüğü projeler, İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli gastronomi turizmi etkinliklerinden GastroShow’da tanıtılıyor. Fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni normalleşme denilen bu dünyada, krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Geleceğe bakarken hem geçmişimizden esinlenerek, hem de yaratıcı fikirleri daha çok öne çıkartarak yeni bir yer almak mecburiyetindeyiz. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda tarıma ve hayvancılığa destek olan, hayata geçirdiği projelerle kentin değerlerini öne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, Ace of MICE Fuarı ve eş zamanlı yapılan, Ana Sponsoru olduğu GastroShow'da geniş bir katılımla yer aldı. 30 Haziran tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde devam edecek etkinliklerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretçilerin gözdesi olacak. İzmir standında Halkın Bakkalı, Visitİzmir, Fuarİzmir, Tarkem, Turuncu Çember, Baysan AŞ, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı, Coğrafi İşaretli Ürünler bölümleri yer alıyor. İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan fuar ve etkinliğin hemen giriş bölümünde yer alan İzmir standının, sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Soyer: Bu organizasyon adeta bir müjde
Fuarın açılışının turizm sektörü adına önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Bu organizasyon adeta bir müjde. 15 aydan sonra hepimizin içine su serpen, gelecek umutlarımızı yeşerten güzel bir müjde. Elbette 15 ayı yaşanmamış sayamayız. Tam tersine yeni dünya, başka bir dünya olacak. Yeni normalleşme denilen bu dünyada, krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Geleceğe bakarken hem geçmişimizden esinlenerek, ama hem de yaratıcı teknolojileri, dijital teknolojileri ve yaratıcı fikirleri daha çok öne çıkartarak yeni bir yer almak mecburiyetindeyiz. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız. Sürdürülebilirlikle ilgili güzel bir tarif var; ‘geçmişle gelecek arasındaki adalettir’ deniyor, gerçekten öyle. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Geçmişimiz yok gibi bir hızla yaşamaya devam edersek, geleceğimize de zarar verecek. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Ancak aynı şekilde geleceği planlarken de, olabildiğince yaratıcı olmalıyız. Evet, şehirlerimiz rekabetçi olmak mecburiyetinde. Şehirlerarası rekabeti doğru buluyorum. Geleceğin dünyası, kentler dünyası. Kentler arasındaki değerlerin, zenginliklerinin öne çıktığı bir durum. Ama bir şey hepsinden daha önemli, kendi aramızdaki dayanışmamız. Birbirimizin eksiklerini kapatarak, çok güçlü bir dayanışma içinde olma mecburiyetindeyiz. Pandeminin belki de öğrettiği bir ders, birbirimize ihtiyacımız olduğu gerçeği” şeklinde konuştu.

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, Başkan Tunç Soyer'e teşekkür plaketi sundu. Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, açılışın ardından fuarı ziyaret etti.

Kimler katıldı?
Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in katıldığı açılış töreni, uzay şovuyla başladı. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Türk Havayolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Avrupa Turizm Acenteleri ve Tur Operatörleri Derneği (ECTAA) Başkanı Pawel Niewiadomski, Küresel İş Seyahati Derneği (GBTA) Başkanı J. Grant Caplan, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, İzmir Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, oda, dernek, kuruluşların başkanları ile temsilcileri, sektör profesyonelleri, iş insanları, bürokratlar, katılımcılar ve fuar ziyaretçileri katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv