Diş Hekimliği Fakültesi ödüle doymuyor

  • 0
  • 2.605
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, ‘’DENTSPLY’’ firmasının her yıl düzenlediği ve sponsorluk yaptığı "Diş Estetiği Proje Yarışması'nda (Global Ceram-X Duo Case Contest)" Türkiye birincisi oldu. Mayıs ayında dünya çapında gerçekleşecek yarışmada ülkemizi temsil hakkı kazandı.
 
Diş Hekimliği Fakültesinden Dt. Jusuf LUKARCANİN ve  4.sınıf öğrencisi Ece ABUHAN,  gerçekleştirdikleri projede markanın “DENTSPLY CERAM-X DUO” ürününü kullanarak dişlerin üzerine herhangi bir işlem yapmadan ve madde kaybına uğratmadan diş aralarındaki boşlukların (diastema) kapatılmasını , dişin form ve renk bozukluğunun giderilmesini sağladılar.
    
Tüm Diş Hekimliği Fakülteleri’nin katılımına açık olan yarışmaya, Türkiye’den 11 proje katıldı.Türkiye’ deki değerlendirme Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği’nin (EDAD) İstanbul’da düzenlemiş olduğu bir kongrede ve buna ek olarak sadece akademisyenlerin katıldığı internet oylamasıyla yapıldı. Ayrıca dünya çapındaki oylama da internet üzerinden mayıs ayında gerçekleşecek.
Diş Hekimliği Fakültesi aynı yarışmada geçen yıl da, Dt. Jusuf LUKARCANİN’in de içinde bulunduğu ekiple, Türkiye birinciliği ve 16 ülke arasından dünya üçüncülüğü’nü Almanya ile paylaşmıştı. İZMİR(Ege AJANS/Melike Saygel-Ayça Alper-Özlem Evren-Ayşen Sevinç)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv