Doğadan beslenen kurbanlıklar

Doğadan beslenen Gökçeada koyunları ve koçları, kurban bayramı için hazır. Ağıl ve ahırlarda yem ile beslenerek yetiştirilen hayvanların aksine Gökçeada'nın endemik bitkileriyle doğadan beslenen koyun ve koçlar kurban bayramı için hazırlandı.

  • 0
  • 415
Doğadan beslenen kurbanlıklar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Doğadan beslenen Gökçeada koyunları ve koçları, kurban bayramı için hazır. Ağıl ve ahırlarda yem ile beslenerek yetiştirilen hayvanların aksine Gökçeada'nın endemik bitkileriyle doğadan beslenen koyun ve koçlar kurban bayramı için hazırlandı. Hem doğal olması hem de diğer kurbanlıklara kıyasla uygun fiyatlı olması ile dikkat çeken Gökçeada koyunları vekaleten de kesilebiliyor.

UYGUN FİYATLI KURBANLIK
Gökçeada'nın bakir doğasında endemik bitkiler yiyerek organik beslenen ve yılın 12 ayında adada serbest dolaşan özgür Gökçeada koyunları, kendine özgü özellikleri ile küçükbaş kurbanlıklar arasında dikkat çekiyor. Organik beslendiği için besin değeri yüksek ve yıl boyunca serbest dolaştığı için de yağ oranı az olan Gökçeada koyunları, yapısı gereği minyon olduğu için fiyatının uygun olması ile de fark yaratıyor. 1.250 TL'den başlayan fiyatlarla satılan Gökçeada koyunları vekalet ile de kurban edilebiliyor.

İMECE USULÜ TOPLANIYOR
Serbest dolaştığı için kurban yaklaşınca toplanan koyun ve koçlar, dünyanın diğer örneklerinde olduğu gibi uyuşturucu iğne yöntemi kullanılmadan bir araya getiriliyor. Birkaç sürü sahibinin kilometrelerce çekilen tel boyunca imece usulü hayvanları kovalayarak ağıla soktuğu hayvanların kurban öncesi kırkımı ve tüm bakımları yapılıyor, daha sonra içlerinden kurbana uygun, yaşı gelmiş olanlar seçiliyor.

ÖZEL BARKOD NUMARASI OLAN TEK KIRMIZI ET
Bu yıl hem etinin kalitesi hem de cep yakmayan fiyatıyla öne çıkan Gökçeada koyunları için Ankara, İzmir ve İstanbul'dan çok sayıda vekalet talebi de geliyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin yürüttüğü kampanya kapsamında tanıtımı yapılan ve coğrafi işaret başvuru sürecine giren ada hayvanları aynı zamanda zincir marketlerde de özel barkod numarası ile satılan tek kırmızı et olma özelliği taşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv