Doğanbey’de keçe atölyesi açıldı

  • 0
  • 1.117
Yazı Boyutu:

Dünya kültürü listesinde kaybolmaya yüz tutan el sanatlarından bir tanesi olan keçe sanatı, İzmir’in ilçesi Seferihisar’da yaşatılıyor. Seferihisar’ın Doğanbey Köyü’nde Keçeciliğin sürdürülmesi için, meslek edindirme kursları düzenlenen keçe atölyesi açıldı.  
 
Keçe sanatçısı Ayfer Güleç’in kurs verdiği kadın emek evinin açılış törenine, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ve kursiyer kadınlar katıldı.  
 
Jandarma karakoluydu
Kültür bakanlığının somut olmayan kültürel miras listesinde olan keçe, yün veya keçi kılının basınç ve sıcak suyla sıkıştırılmasıyla oluşan; atkısı çözgüsü olmayan, dokunmamış bir kumaştır. Bu sanatın meslek haline gelip yaygınlaştırılması için emek veren,  Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu, ressam ve devlet sanatçısı Ayfer Güleç, 40’ın üzerinde sergi açtığını ve şimdi de keçeden eserlerini atölyede sergilediğini söyledi. 
 
Belediye ve Kaymakamlık desteğiyle, daha önceleri jandarma karakol noktası olarak kullanılan binayı geleneksel keçe atölyesi olarak düzenleyen Güleç, yöredeki keçe meraklılarına meslek edindirmek amaçlı, Kültür Bakanlığı’nın onayıyla 128 saatlik kurslar veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv