“Doğanın Uyanışı” karma resim sergisinde buruk açılış

  • 0
  • 1.421
Yazı Boyutu:

Ege Bilim Sanat Platform’unun büyük ilgi gören ‘Doğanın Uyanışı’ Karma Resim Sergisinin süresi 30 Nisan 2012 tarihine kadar uzatıldı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve Mediko Sergi Salonu’nda sanat severlerin beğenisine sunulan sergi daha sonra başka mekanlarda da açılacak. Serginin açılışında platform kurucularından Prof.Dr.Fikret Cüretlibatır ve Ayla Öber’in eserlerinin bulunmasına rağmen kendilerinin vefat etmiş olmaları tüm sanatçıların “Buruk bir açılış” değerlendirmelerine neden oldu.
 
Platformun Onursal Başkanı Doç. Dr. Eren Akçiçek “Baharın gelişiyle beraber üretmeye başladık, toprak ana doğurganlığını göstermeye başladı. Bu coşkulu dönemde sanatçılarımızın da verimli bir bahar dönemi geçirmelerini diliyoruz” diye konuştu.
 
 Devlet Eski Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın ise “Adımı taşıyan Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören bir öğrencimin resimlerini her gördüğümde bu sanatın çok üstün bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Her koşulda ressamların yanındayım ve onları destekliyorum” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Okyay Kamil Sındır, platform kurucularından olan ve yakın zamanda kaybedilen Prof.Dr.Ayla Öber ve Ege Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.Dr. Fikret Cüreklibatır anısına menekşe çiçeklerini onların yakınlarına takdim etti. Sergi sonunda ise Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nadide Kazancı teşekkür konuşması yaptı.
 
Serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Platformun kurucularından Kezban Arıkan törende duygusal bir konuşma yaptı. Arıkan, “Bu yıl içinde kaybettiğimiz değerlerimiz oldu. Onları bir kez daha anmak istiyorum. Sergimize emek veren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sergimizde doğanın uyanışını, baharı konu olarak belirledik ve sizlerin beğenisine sunduk” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Ege Sanat Platformunun öncelikli amacının İzmir ve Ege Bölgesi’nin kültürel zenginliklerini tüm sanatseverlerle buluşturmak olduğunu belirtti.
 
Platformun Onursal Başkanlığını Doç.Dr. Eren Akçiçek, Başkanlığını ise Kezban Arıkan sürdürüyor. Platformun kurucuları arasında  Prof.Dr. Ayla Öber, Prof.Dr.Fikret Cüretlibatır,  Prof. Dr. Ülkü Emiroğlu, Gürbüz Ersoy, Ayla Özçeltik, Muammer Yıldırım, Süleyman Zilayaz ve Raif Yazıcı gibi sanata gönül vermiş isimler bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv