Doğru Tercih Ege Üniversitesi Doğru Gelecek EÜ Diş Hekimliği Fakültesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. Üniversite tercih dönemiyle birlikte  üniversite adaylarının telaş dolu günleri de başladı. Öğrenciler okuyacakları bölümün iş olanakları, üniversitenin başarı sıralaması, imkanları, bulunduğu il gibi birçok etmeni değerlendirerek tercihlerini yapıyorlar.

  • 0
  • 1.055
Doğru Tercih Ege Üniversitesi Doğru Gelecek  EÜ Diş Hekimliği Fakültesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. Üniversite tercih dönemiyle birlikte  üniversite adaylarının telaş dolu günleri de başladı. Öğrenciler okuyacakları bölümün iş olanakları, üniversitenin başarı sıralaması, imkanları, bulunduğu il gibi birçok etmeni değerlendirerek tercihlerini yapıyorlar. Diş hekimliği fakülteleri de öğrencilerin hedeflediği ve oldukça yüksek puanlarla öğrenci alan bir bölüm. Diş hekimliği fakültesi denilince, Türkiye'de başarılı devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda bulunan Ege Üniversitesi ön plana çıkıyor.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1968 yılında kuruluyor ve  ilk mezunlarını 1973 yılında veriyor. Bugüne kadar 4 binin üzerinde  diş hekimi yetiştiren EÜ Diş Hekimliği Fakültesi her yıl 144  öğrenci alıyor. Fakültenin öğrenim süresi isteğe bağlı  1 yıllık İngilizce hazırlık sınıfı okunması halinde 5 yıl.

ÖĞRENCİLERİNE HER TÜRLÜ İMKANI SUNUYOR
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi;  Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Ağız, Diş ve Çene Radyoloji, Restoratif Diş Tedavisi ve Endodontiden oluşan 8 anabilim dalı bulunuyor. Sürekli olarak yenilenen gelişmiş cihazlarla donatılan kliniklerde yılda 60 bin civarında hasta tedavi ediliyor. Üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama gösteriyor. Günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen tedavi ünitelerinin sayısı 250 olup her öğrenciye bir tedavi ünitesi düşüyor. Elektron mikroskobuna (SEM) sahip bir araştırma laboratuvarı, fantom laboratuvarı, biyokimya laboratuvarı, bilgi işlem merkezi ve bir kütüphane ile fakültede araştırmacılara ve öğrencilere gereksinim duyulan tüm çağdaş eğitim hizmetleri veriliyor.
 
AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İLE EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
Portekiz, Amerika, Hollanda’daki üniversiteler ve diş hekimliği fakülteleri ile kurulan yakın ilişkilerle öğrencilere  yurtdışında eğitim olanakları sağlayan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi,  Avrupa Topluluğunun eğitim alanındaki faaliyet programı olan Erasmus Programına ülkemizden katılan ilk diş hekimliği fakültesi.  Aynı zamanda   EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Avrupa Birliği Ülkeleri Diş Hekimliği Fakültelerinin eğitim amacı ile kurduğu ADEE’ye ( Association for Dental Education in Europe) ve   DENTED’e Türkiye’den üye ilk diş hekimliği fakültesi ünvanını taşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv