Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Yılın İlk Konseri'ni İzmir'de verdi

  • 0
  • 908
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Yılın İlk Konseri'ni İzmir'de verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), kuruluşunun 10'uncu yılında İzmirli müzikseverlerle buluştu. Yurt içi ve yurt dışında verdiği önemli konserlerle adından söz ettirmeye devam eden DÇSO, bu yıl gerçekleşecek ilk konserlerinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın'a eşlik etti. DÇSO'nu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdiği ,konsere yaklaşık 750 kişi katıldı.

2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarlardan seçilen 11-18 yaş grubu öğrencilerin oluşturduğu Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gerçekleştirdiği konserlerle İzmirli sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.
 
 

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, Çok sesli evrensel sanat müziğinin değerlerini genç nesillere yine çocuklar ve gençler aracılığıyla ulaştırmayı amaçlayan DÇSO'nun İzmir'de vereceği her iki konserde ücretsiz oldu.
 
 

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen 54 konserle 60 bini aşkın dinleyiciye ulaşan DÇSO, bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistlerimiz Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi birbirinden değerli sanatçılarla sahne aldı. DÇSO İzmirli müzikseverlere Pyotr İlyiç Çaykovski'nin 5. Senfonisi ile Ulvi Cemal Erkin'in Keman Konçertosu'nda oluşan seçkin bir repertuvar sunuldu.

DÇSO Eğitmen Kadrosu:
Şef ve Genel Müzik Direktörü: Prof. Rengim Gökmen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü
Sosyal ve Psikolojik Danışman: Dr. Erdal Atabek Türk tıp doktoru, yazar
Yardımcı Şef: Tolga Taviş Samsun Devlet Opera ve Balesi Şefi - Besteci
Yardımcı Şef: Hasan Niyazi Tura Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı - Besteci

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv