DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ, MEZUNLARINI UĞURLADI

  • 0
  • 2.184
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ, MEZUNLARINI UĞURLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı mezunlarını, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen törenle iş hayatına uğurladı. Mezuniyet Töreni’ne; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek, Noter Odası Başkanı Uğur Eronat, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Açılış konuşmasında hukuk sisteminin büyük ölçüde yenilendiğini belirten Hukuk Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Birincisi Berna Akalın, “Ülkemizde toplumun bir kesimi, adalet sisteminin doğru sonuçlar doğurmadığını düşünüyor. Adaletin yerine getirilmesinde bizlere büyük sorumluluk düştüğüne inanıyorum ve içimizdeki adalete olan inancın hiç yitirilmemesini diliyorum. Hukukun hangi alanında çalışıyor olursak olalım, Türk Milleti’ne hizmet etmek en büyük idealimiz olmalıdır” dedi. Berna Akalın konuşmasının ardından onur kütüğüne plaket çaktı ve Fakülteyi birincilikle kazanan Veysel Toprak’a flamasını teslim etti.

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek, zor bir eğitim sürecinden sonra mezun olan öğrencilerini kutladığını belirterek, “Hukukun ve Adaletin temel ilkeleri çerçevesinde yerine getirecekleri meslek hayatlarında, Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmadan başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek ise Hukuk Fakültesi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Adil bir kararın sağlam bir beden ve ruha sahip insanlar tarafından verilebileceğini düşünüyorum. İfade etmem gerekir ki, akademik ve idari personelinin özverili çalışmaları olmadan fakültemiz çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdüremezdi. Bu vesileyle öğrencilerinin iyi birer insan ve hukukçu olarak yetişmesi konusunda yılmadan ve usanmadan çalışan fakültemiz öğretim elemanlarına ve tüm idari personeline çok teşekkür ederim. Değerli Ailelerimize de emekleri için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgili mezunlarımız, öğretim hayatınız boyunca öğrendiğiniz bilgilerinizi bilimin ve aklınızın süzgecinden geçirerek uygulayınız. Dogmalardan uzak durarak, ülkemizin üzerinde kurulduğu temel değerlere sahip çıkınız. Ulus bilincimizi ortadan kaldırmaya yönelik çabalara şiddetle karşı çıkınınız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitenin sahip olduğu olanaklardan bahsederek, “Mezunlarımızın Aileleri, evladınızın böylesine iyi bir bölümden ve üniversiteden mezun olmasının gururunu yaşamakta haklısınız. Evlatlarınızla sizlere bu gururu yaşattığı için ne kadar övünseniz azdır. Ben mezuniyetlerde söylediğim bir sözü söylemek istiyorum. 40 seneyi tamamlamış bir hekim olarak diyorum ki, “Her şeyin başı sağlık değil, Adalettir” Adaletin olmadığı bir yerde sağlığın da bir önemi kalmaz. Değerli öğrencilerimize de başarılı olmaları için dört tavsiyem olacak. Aklın ve bilim yolundan ayrılmayınız, cesaretli ve çalışkan olmaktan yılmayınız. İnançlarınızın tadını çıkarınız ve aklın ve bilimin yanı sıra vicdanlı olmaktan da vazgeçmeyiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün temel ilkelerinden ayrılmayınız. Atatürkçü olmak, barıştan yana olmak demektir. Atatürkçü olmak, devrimci olmak demektir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle mezunlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte Birincisi Berna Akalın diplomasını Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’den aldı. Fakülte İkincisi Ayten Yaşar diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse’den alırken, Fakülte Üçüncüsü Ramazan Gümüşay ise Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu’ndan aldı. Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nun Yüksek Onur ve Onur Listesinde yer alan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından diplomalarını alan tüm mezunlar birlikte Hukukçu Andını okudu. Mezuniyet töreni kep atılmasıyla sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv