Dokuz Eylül Üniversitesi ile Göztepe Spor Kulübü arasında “eğitim işbirliği

  • 0
  • 911
Dokuz Eylül Üniversitesi ile Göztepe Spor Kulübü arasında “eğitim işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, eğitimde işbirliği için protokol imzaladı. Protokol Töreni’nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya ve Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca hazır bulundu. Protokol; ortak tesis kullanımı, ayda bir kez gerçekleştirilecek eğitim seminerlerini ortak düzenleme, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin Göztepe Spor Kulübü’nde stajyer olarak görev yapması, halka düzenli egzersiz yaptırmaya yönelik organizasyonları birlikte düzenleme gibi konuları içeriyor.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin mensuplarına çok düşkün olduğunu, Ar-Ge’yi çok sevdiğini, kadın çalışmalarına ve sanata çok önem verdiğini ve denizci bir üniversite olduğunu belirterek, “Tüm bu özelliklerin yanında sportif yanını da öne çıkarmayı çok isterim. Bu nedenle bu protokolü çok önemsiyorum. Üniversitemize bugüne kadar çok sayıda işadamı yatırım yaptı. Niçin Mehmet Sepil Spor Fakültemiz olmasın. Sevgili Mehmet Sepil, Göztepe Spor Kulübü’ne el attı. Benim yaşımda olan herkes Göztepeli’dir. Başarılı olmak istiyorsak, eğitim ve çalışmaya çok ihtiyacımız var. Bunun için alt yapıyı düzeltmeliyiz “dedi.
 
Göztepe Sportif Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Göztepe ve Dokuz Eylül gibi iki güzide kurumun işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bir ilki yapıyoruz, başlangıçtayız. İşbirlikleri artarak gelişir. Ülkemizin eksik olan bir tarafı var.  Olimpiyatlara baktığımızda çok başarılı bir ülke olduğumuz söylenemez. Bunun nedeni eğitim ve alt yapı eksiklikleridir. Göztepe’nin kısa süreli başarılarından ziyade uzun süreli başarısını hedeflemekteyiz. Bu protokolle de birçok konuda karşılıklı yardımlarda bulunacağız. Bilim ve teknoloji olanaklarını birlikte kullanmalıyız” dedi. 

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “İzmir ve Türkiye’ye örnek bir kulüp olmak için emin adımlarla ilerlemekteyiz. Sporda üniversitelerle işbirliği çok önemlidir. Ülkemizde üniversiteler sporcu yetiştiren kaynaklardır. Çok nitelikli spor insanları ve bu insanların yetiştirdiği sporcular, Türkiye sporunu belli bir noktaya getirecektir” dedi. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan ise protokolün çok başarılı olacağına inandığını belirterek, “Öğrencilerimin mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerekir. Yabancı dil olmadan başarılı olamazsınız. Spor literatürünü ve dünya gelişmeleri takip etmek için mutlaka yabancı dil öğrenilmelidir” diyerek spor eğitiminin önemine dikkat çekti.  Protokol törenin ardından, Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin ve Göztepe Kulübü Futbolcuları, “Futbol Antrenörlüğündeki Gelişim ve Başarı” konularında öğrencilerle sohbet etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv