DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜNYA DAĞLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

  • 0
  • 808
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜNYA DAĞLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi İZİSYÖM (İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından 11 Aralık Dünya Dağlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Dünya Dağlar Günü ve Dağlık Alan Belediyeleri-Yapısal Alan Perspektifleri” konulu farkındalık toplantısı, DESEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) Bordo Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Cihangir, İnşaat Mühendisi Öner Gövsa, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Bornova Belediyesi’nden Melis Gür Yıldırım katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Öner Gövsa, dünyada dağlık alanda yaşayan yerel halkın devletler tarafından desteklendiğini belirterek, “Alpler’de yerel halk tarafından işletilen kayak tesisleri bugün muazzam bir seviyeye ulaşmıştır. İzmir Ödemiş’teki kayak tesislerinin de projelendirilmesi aşamasında görev almıştım. Çünkü yerel halkın desteği olmadan bu tür girişimlerin sürüdürülebilir olması mümkün değildir” dedi. Türkiye’de odun dışı orman ürünlerinin üretimi ve ihracatı konusunda konuşan Nurettin Tarakçıoğlu ise, “Türkiye’nin yüzde 26.7’si ormanlarla kaplı. Maalesef, bu derece zengin orman örtüsünden yeterince faydalanamıyoruz. Orman köylüleri, hala eski usüllerle toplama ve yetiştirme yapıyor. Modern tekniklerle bu kaynaklardan faydalanırsak, hem köylüler hem de devletimiz kazanmış olur. Ülkemize özel olan endemik bitki türlerinden ve hayvan türlerinden verimli bir şekilde faydalanılması gerekir” diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı da 8500 yıllık tarihi ve sahip olduğu kültürel mirasının yanı sıra Selçuk’un orman köylerinin sahip olduğu potansiyelden yeterince faydalanılması için belediye olarak destek verdiklerini söyledi. Bakıcı, “UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınan ilçemizde kültür turizminin yanı sıra doğa ve deniz turizmi de yer almaktadır. Orman köylerimizde su havzalarının verimini artırılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi ile ilgili önleyici tedbirler alıyoruz” dedi.

Toplantının ardından konuşmacılara İZİSYÖM (İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Zerrin Toprak Kahraman tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv