Dokuz Eylüle muhteşem kutlama

  • 0
  • 638
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylülkutlamaları kapsamında,  saat 18.00’degerçekleştiren Türk Yıldızları ekibinin gösterilerinin ardından saat 21.00’deaynı anda kentin sahil noktalarından atılan havai fişekler kentte rengarenkgörüntüler oluşturdu. İzmirlilerin coşkusu ile büyük bir kutlamaya sahne olanGündoğdu Meydanı’nda oluşan muhteşem atmosferde  konuşan Başkan AzizKocaoğlu, “9 Eylül’ü çakma ‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak ilan etmeyeçalışanlar İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı’nda cevabını almıştır”dedi.

Gün boyu süren 9 Eylül İzmir’in düşman işgalindenkurtuluşunun 91. yılı etkinliklerindeki coşku,  18.00’de Türk Yıldızları ekibinin muhteşemgösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Gündoğdu Meydanı’na kadarulaşan ve büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Fener Alayı ile doruğa ulaştı.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ilebirlikte adeta İzmirlilerle bütünleşerek 9 Eylül’ü kutladı. CumhuriyetMeydanı’ndan başlayan Fener alayında Başkan Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğluvatandaşlara karanfiller vererek kurtuluş bayramlarını kutladı. GündoğduMeydanı’na kadar büyük bir kalabalık ile birlikte yürüyen protokol mensupları,evlerinin balkonlarına çıkarak kurtuluş coşkusunu alkışlayan vatandaşlara da elsallayarak selam verdi. Türk bayrakları ile yürüyen kortej, kentte renkligörüntüler oluşturdu. 
Gündoğdu Meydanı’nda sona eren Fener Alayı’nın ardından kutlamaya katılanİzmirlilere seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, coşku ve duygu dolu bir konuşmagerçekleştirdi. İzmirlilerin coşkusundan çok etkilendiğini dile getiren BaşkanAziz Kocaoğlu, tüm Türkiye’nin kurtuluş bayramını kutlayarak şunlarısöyledi:“Bu kalabalık Atatürk sevgisinin göstergesi. İzmir varoldukça,İzmirliler varoldukça 9 Eylüller ilelebet kutlanacaktır. 9 Eylül gününü çakma‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak ilan etmeye çalışanlar, İzmirlilerden GündoğduMeydanı’nda cevabını almıştır. Diri olmak zorundayız. Atatürk ilke veinkılaplarını savunmak zorundayız. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Ne mutlu 9Eylül’ü bize verenlere. Hepinizi sabahtan beri katıldığınız törenler için, bucoşkunuz için, bu inancınız için kutluyorum. Türkiye’nin en demokrat kentinden,Türkiye’nin en aydınlık kentinden, yani İzmir’den hepinize selam olsun.” 
Gündoğdu Meydanı’nda kurulan büyük sahnede Kıvılcım Erdem’in dikkat çeken sunumuylasahneye davet edilen ve nefes kesen gösterileriyle tüm Türkiye’nin gururu olanTürk Yıldızları ekibini de ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, katkılarındandolayı  teşekkür plaketi verdi. Türk Yıldızları ekibi de BaşkanKocaoğlu’na ekip fotoğraflarını hediye ederek, “Kanatlarımızın altında daimaözgürsünüz”dediler. 


Gündoğdu Meydanı’nda sürprizler bununla da sınırlı kalmadı. Gençlerin sevgilisiolan “Manga” grubunun coşkulu konserinden önce meydandan ve İzmir’in dört biryanından atılan havai fişekler ile  kent adeta bir gösteri alanınadönüştü. Büyülü bir ortamda hem havai fişekleri hem de  canlı müzikeşliğinde eğlencenin doruğuna ulaşan İzmirliler muhteşem bir bayram gösterisineimza attı.

İzmir ışıl ışıl
Kent geneline yayılan kutlamalar Gündoğdu Meydanı ile aynı anda Karşıyaka,Güzelyalı ve Bayraklı’daki konserlerle sürdü. Saatler 21.00’i gösterdiğindeKörfez’in iki yakasında taraftarların yaktığı meşaleler ve havai fişekgösterileriyle İzmir adeta bir ışık seline büründü.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv