Dokuz Eylüllü genç mühendislerin mezuniyet sevinci

  • 0
  • 648
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi MezuniyetTöreni Amfi Tiyatro’da düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti. Öğrenciailelerinin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören, MühendislikFakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, fakülte öğretim üyeleri vemezunların yakınları katıldı.

 

Törenin açılışında konuşan dekan Prof. Dr. Ercüment Yalçın,üniversitenin eğitim kalitesinin üst seviyelere ulaştığını belirterek “Mezunolan mühendis adaylarımız, insanların yaşamını kolaylaştıracak teknolojikyenilikler üretecek, Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacak ve ülkemizingeleceğine yön verecekler. Öğrencilerimizi eğitimleri sırasında Atatürk ilke veinkılaplarına bağlı, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, çağdaş, laik birermühendis olarak yetiştirme gayreti içerisinde olduk. Saygıdeğer aileler,öğrenim hayatları boyunca çocuklarınıza göstermiş olduğunuz fedakarlıklar içinsizlere minnettarız. Onlarında sizlere ve ülkemize olan vefa borçlarınıödeyeceklerinden hiç şüphem yok. Öğrencilerimiz üzerinde hak sahibi olan bütünfakülte çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ise öncelikle öğrenci ailelerineseslenerek “Sevgili öğrenci aileleri, çocuklarımıza karşı göstermiş olduğunuzçabayı ve özveriyi takdirle karşıladığımı belirterek, onlarında sizlere karşıvefa göstereceklerine olan inancımın tam olduğunu belirtmek isterim. Sayınöğretim üyeleri bilgilerinizi, becerilerinizi ve deneyimlerinizi bu gençmezunlarımıza aktardığınız ve onları meslek sahibi yatığınızı için sizlerecandan teşekkür ediyorum. Değerli mezunlarımız sizleri insanı yanı saygın,mesleki açıdan yetkin, donanımlı, özgüvenli, üretken, girişimci, küreseldünyada kendisini kabul ettirmiş mühendisler olarak yetiştirmek için fakültemizgereken tüm çabaları gösterdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışıklıyolundan ayrılmadan çok çalışkan olunuz. Unutmayın ki sizden sonra mezun olacakarkadaşlarınız ve üniversitemiz için en iyi referans sizlerin iş hayatındakiperformanslarınız olacaktır” diye konuştu. Prof. Dr. Halil Köse’nin, dereceyegiren öğrencilere ödüllerini ve belgelerini vermesinin ardından MühendislikFakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi ‘Zeybek’ gösterisi sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv