Dördüncü eğitim yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı

  • 0
  • 708
Dördüncü eğitim yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü yılına 100 yeni öğrencisi ile başladı. İlk kez beyaz önlük giyen öğrenciler ve aileleri heyecanlı anlar yaşadı.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2015-2016 akademik yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın katılımı ile gerçekleşen törende öğrenci ve aileler heyecanlarını akademisyenler ile paylaştı. Öğrencilere fakülte andını Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aydan Çelebiler okuturken Tıp Fakültesini en yüksek puanla kazanan ve yüzde 100 burslu eğitim alacak olan Berk Bulunmaz’a beyaz önlüğünü Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata giydirdi. Öğrencilere ilk ders olarak “Hekimlik ve Değerler” başlıklı sunum yapan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Boylu’ya da teşekkür plaketini Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş takdim etti.

Türkiye’de doktor başına 590 hasta düşüyor
Açılış törenin ilk konuşmasını Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata yaptı. Gelişen teknolojinin sağlık bilimine olan etkisine karşın insani anlamda hedeflenen noktaya henüz gelinemediğine değinen Doğanata, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Almanya’da 277 kişiye, Danimarka’da 292 kişiye, AB’de ortalama 316 kişiye, Türkiye’de 590 kişiye bir doktor düşüyor ancak Nijerya, Somali ya da Ruanda gibi üçüncü dünya ülkelerinde 50 bin kişiye bir doktor düştüğünü görüyoruz. Birleşmiş Milletler verileri gösteriyor ki dünya üzerinde milyarlarca insan asgari sağlık harcamalarına ulaşmaktan çok uzakta. Sizlerin bu mesleği seçmeniz, elinizi taşın altına koymayı herkesten fazla göze aldığınızı gösteriyor. Cesaretiniz nedeni ile sizi kutluyorum” dedi.

İzmir’in en fazla tercih edilen vakıf üniversitesi İzmir Üniversitesi
Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise konuşmasında, İzmir Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yılında İzmir’in en fazla tercih edilen ve en yüksek kayıtlanma oranına ulaşan vakıf üniversitesi olduğunu hatırlatırken öğrenciler ve ailelerine teşekkür etti. Türkiye’de her yıl yaklaşık 2 milyon gencin üniversite sınavına girdiğini, istediği üniversitede eğitim alma şansı ve mücadelesinin bu gençler için her yıl daha da zorlaştığını ifade eden Prof. Dr. Erciyeş konuşmasında, “Şu an, pek çoğu ‘çocukluğumdan beri tek hayalim doktor olmaktı’ diyen ve bu hayalini gerçekleştirmek üzere İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçen öğrencilerimizle birlikteyiz. İnsanlığa şifa dağıtmak amacıyla hekimlik mesleğini ve bu eğitimi en iyi şekilde almak için İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçen kıymetli öğrencilerimiz, aramıza hoş geldiniz” dedi.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi yapan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Boylu’nun “Hekimlik ve Değerler” başlıklı ilk dersi vermesinin ardından öğrenciler, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin elinden ilk beyaz önlüklerini giydi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aydan Çelebiler eşliğinde İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi andını okuyan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ile paylaştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv