Dost Bilim Evi güz dönemi başlıyor

Bornova Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kursları güz dönemi eğitimleri başlıyor.

  • 0
  • 2.421
Dost Bilim Evi güz dönemi başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kursları güz dönemi eğitimleri başlıyor. Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde Dost Bilim Evi çatısı altında verilecek olan fizik, kimya, biyoloji, robot bilim ve astronomi eğitimlerinden yararlanmak isteyenler 19 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunabilir. 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi yaz dönemi verdiği ücretsiz kurslara kış döneminde de aralıksız devam ediyor. Dost Bilim Evi-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen güz dönemi bilim kulüpleri başlıyor. 8  hafta sürecek olan bilim serüveninde katılımcılar astronomi, biyoloji, fizik, kimya ve robot bilim alanlarında eğitim alabilecek. Dost Bilim Evi çatısı altında verilen eğitimlerden kurslardan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Ekim olarak belirlendi. 

Dokunarak, hissederek, deneyerek öğreniyorlar
6,7 ve 8. sınıflara yönelik olarak düzenlenen kulüplerde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor. Bilim kurslarına katılanlar Mevlana Toplum Bilim Merkezi içindeki tam donanımlı laboratuarlarda eğitim alırken, öğrendiklerini uygulama imkanı da buluyor. Çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel bilgileri öğrenmeleri amaçlanan eğitimlerin sonunda çocuklara katılım belgeleri düzenlenen törenle verilecek.

Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan dahili 3300’ı arayabilir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv