Dövüş sanatları ustalarının güçbirliği

Eşiyle birlikte İzmir’e yerleşen 30 yaşındaki İranlı dövüş sanatları ustası- aksiyon filmlerinin vazgeçilmez dublörü Mohammad Dawood Mohammadi ile İzmirli Uluslararası yakın koruma ve dövüş sanatları uzmanı eğitimci Süleyman Kocabıyık işbirliğine gitti.

  • 0
  • 2.155
Dövüş sanatları ustalarının güçbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Eşiyle birlikte İzmir’e yerleşen 30 yaşındaki İranlı dövüş sanatları ustası- aksiyon filmlerinin vazgeçilmez dublörü Mohammad Dawood Mohammadi ile İzmirli Uluslararası yakın koruma ve dövüş sanatları uzmanı eğitimci Süleyman Kocabıyık işbirliğine gitti.

8 yaşından beri dövüş sanatlarıyla ilgilenen ve İran Özel kuvvetleri başta çok sayıda kuruma eğitim veren Mohammadi, Michael Jackson, Mike Tyson, Cristiano Ronaldo, Kevin Costner ve Paris Hilton gibi çok sayıda ünlü ismin yakın korumalığında görev almış İzmirli Uluslararası yakın koruma ve dövüş sanatları uzmanı eğitimci Süleyman Kocabıyık’ı ziyaret etti ve bu ziyaretten işbirliği çıktı.

Mohammadi’nin 2 ay önce Türkiye’ye, İzmir’e geldiğini söyleyen Süleyman Kocabıyık, “tanıştıktan sonra çok sayıda konuda uyumlu olduğumuzu farkettik ve iş ve güç birliğine gitme kararı aldık.  Mohammadi ile birlikte Türkiye’de ilk kez Uluslararası yakın koruma eğitimi ve özel güvenliklere yakın koruma eğitimleri vereceğiz. Planımızın bir diğer parçası ise aksiyon filmleri.  Mohammadi, İran’da çekilen çok sayıda aksiyon filminde yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. İzmir’de aksiyon filmi çekme ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Çekeceğimiz fragmanları internet ortamına atacağız. Gelecek teklifleri sonra değerlendirerek ona göre bir yön çizeceğiz” dedi.
Türkiye’ye hep gelmek istediğini belirten  Mohammadi ise “Türkiye’ de Film sektörü olsun, Uzak Doğu Savaş Sanatları olsun bir şeyler yapmak isteğiyle araştırıyordum.  Süleyman Kocabıyık’ı gördüm nette. Birçok kez gazeteye ve tv de önemli haberler arasında yer almış ve kendisini araştırdığımda Uluslararası tanındığını ve başarılı olduğunu gördüm, ulaşmayı denedim. Süleyman Kocabıyık, beni İzmir’e misafir olarak davet etti. Geldik. Projelerimiz den bahsettik ve ortaklaşa gerçek bir aksiyon filmi çekme kararı aldık. Çünkü birçok aksiyon filmlerinde dünyaca tanınmış aktörler bile dublör kullanıp sanki tüm o meşakkati kendileri çekmiş gibi bir de başrolde olurlar. Tüm meşakkati biz çekelim baş rolde biz olalım dedik ve filmimizi yazmaya başladık. Mayıs sonuna doğru tanıtım amaçlı 2’şer dakikalık 2 ayrı fragmanı sosyal medya ve sizlerin aracılığı ile ekranlara duyurmayı planlıyoruz.  Filmimiz diğer her filmden elbette farklı olacak. Üstelik herkesin çok seveceğine de eminim çünkü gerçek hayattan alıntıları işleyeceğiz ve biraz da Türkiye de ki günlük hayata kısa değinmelerimiz olacak. Hem gülüp hem de işte aksiyon budur diyeceğiniz bir film olacak. Beyaz perdeden önce bu bir internet filmi olacak ortalama 40 dk süreli bir yapım olacak. Halktan gelen olumlu tepki düşündüğümüz gibi olursa sinema versiyonu olarak ta filmi tamamlayıp Beyaz perde deki yerimizi elbette alacağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv