Dr. Sevil Öz ile "Mememi tanıyorum" semineri

  • 0
  • 1.007
Yazı Boyutu:

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı sosyal sorumluluk kapsamındaki aylık eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi. Bu ayki seminerin konusunu “Meme Sağlığı ve Farkındalık” şeklinde belirleyen EÇEV, konuk olarak Nişantaşı ART Kadın Sağlığı Merkezi ve Hisar Hospital’de Genel Cerrahi ve Meme Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sevil Öz’ü ağırladı.
 
22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleşen seminerde “Meme Sağlığı ve Farkındalık”  konusu üzerinde duruldu. Üç oturum şeklinde düzenlenen eğitim 22 Kasım’da sabah ve öğlen oturumu olmak üzere Yamanlar Eğitim Merkezi ve Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi’nde, 23 Kasım tarihinde ise tek oturum şeklinde merkez ofiste gerçekleşti.
 
Yapılan oturumlarda meme sağlığı hakkında en çok merak edilen bilgileri sunarken ağrıların ne zaman ciddiye alınması gerektiğini de açıklayan Öz; “Meme ağrısı her yaştaki kadında görülebilen bir belirtidir. Unutmamak gerekir ki ender de olsa meme kanseri kendini ilk önce ağrı ile belli edebilir. Özellikle, sadece tek bir memede, yeni ve sürekli bir ağrı oluşmaya başladıysa ve ağrı sebepsiz yere artıyorsa doktora görünmenizde fayda vardır. Burada önemli olan ağrının altında yatan önemli bir neden varsa atlanmamasıdır. Meme ağrısı sanılan bazı ağrılar başka organlardaki önemli hastalıkların da belirtisi olabilir ve doktora başvurarak, varsa bu tür bir hastalığa da erken evrede tanı konmasını ve tedavi edilmesini sağlayabilirsiniz.” diyerek erken teşhis konusundaki değerli bilgilerini EÇEVlilerle paylaştı.
2011’de çıkardığı “Mememi Seviyorum” adlı kitabında 20. yüzyılın kanser fobisiyle çalınan itibarına değinen, meme sağlığı ile ilgili her türlü bilgiye yer vererek geniş kitlelere ulaşan Dr. Sevil Öz, eğitimde hastalıktan çok, sağlıklı kalmaya ilişkin bilgilerini de aktardı.
Gerçekleştirdiği eğitim seminerinde meme sağlığı konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratmaya çalışan EÇEV, topluma fayda sağlayacak yeni konularıyla eğitimlerine devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv