Duayenden, kızlara girişimcilik dersi

  • 0
  • 811
Yazı Boyutu:

Ünlü sanayici Kemal Zorlu, Gediz Üniversitesi öğrencileriyle bir kez daha buluştu. Zorlu, bu kez kızlara seslendi. Erkek egemen iş hayatında nasıl başaracaklarını anlattı: Yaşamı sevin, inancınızı kaybetmeyin, fedakarlıkları ve riski göze alın, asla pes etmeyin.
 
Gediz Üniversitesi’nde eğitimin önemli bölümü, iş hayatından başarılı isimler tarafından veriliyor. Sanayiciler, işadamları, bürokratlar, sanatçılar ve sporcular, derslere katılıyor, tecrübelerini paylaşıyor. Ünlü sanayici Kemal Zorlu da o isimlerden... Mazhar Zorlu Holding CEO’su ve Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, bu defa Gediz Üniversitesi kız öğrencilerinin kurduğu Gedizli Kızlar Kulübü’nün davetlisi olarak geldi. Duayen sanayici, erkek egemen iş hayatında başarmanın yollarını paylaştı.
Kemal Zorlu, başında bulunduğu 26 şirkette çok sayıda kadın yönetici ve çalışanın görev yaptığını, bu alanda Türkiye’ye örnek konumda olduklarını dile getirdi, “Bu yönümüzle gurur duyuyorum. Yetki ve sorumluluk verdiğimiz kadın çalışma arkadaşlarımız bizleri yanıltmadı. Kadınların neler yapabildiğinin, nasıl başarabildiğinin birebir tanığıyım” dedi. Zorlu, adeta yaşam dersi verdiği kız öğrencilere, girişimci ve başarılı olmanın ipuçlarını da şu sözlerle aktardı:
 
Sevgi, bilgi ve azim
“Öncelikle bir hedef belirlemek, bu hedefe ulaşacak yolu çizmek, zamanı iyi değerlendirmek ve risk almayı bilmek gerekiyor. Sonrasında da çalışmalı ve asla pes etmemelisiniz. En kötü anlarda bile olumlu düşünüp azminizi kaybetmezseniz başaramamak gibi bir sorunla karşı karşıya gelmezsiniz. Bir de işinizi ve yaşamı sevmeli, geleceğe olan inancınızı asla yitirmemelisiniz. İş hayatı bazı fedakarlıkları zorunlu kılıyor. Karşılaşacağınız tüm zorluklara rağmen başarılı bir çalışan, yönetici, iş kadını ve iyi bir anne olabilirsiniz. Sevgi, bilgi ve azimle her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.”
Mazhar Zorlu Holding’te 23 yaşında yöneticilik koltuğuna oturan Nurcan Güngör de Gediz Üniversitesi’nin kız öğrencilerine seslendi. Egepen Deceuninck Mali İşler Müdürü olan Güngör, “Kendime güvenim olmasaydı yöneticilik maceram birkaç ayda sona ererdi. Ailemin de desteğiyle yıllardır üst düzey yöneticilik yapıyorum. Sizler de isterseniz başarabilirsiniz. Bu sizlerin elinde” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv