Dünya Barışı İçin

Moda tasarımcısı Jeyan Gedik, If Wedding Fuarı’nda sergilenmek üzere katılımcı ülkelerin bayraklarının yer aldığı dünya barışını konu alan farklı bir gelinlik hazırladı.

  • 0
  • 1.113
Dünya Barışı İçin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Moda tasarımcısı Jeyan Gedik, If Wedding Fuarı’nda sergilenmek üzere katılımcı ülkelerin bayraklarının yer aldığı dünya barışını konu alan farklı bir gelinlik hazırladı.
İzmirli modacının, dünya barışını konu aldığı gelinliğinde, ülke bayrakları, ağızlarında bayrak ve zeytin dalı taşıyan barış güvercinleriyle birlikte tasvir edildi. Özellikle Filistin ve İsrail bayraklarını ağızlarında taşıyan barış güvercinleri dikkat çekti.
Yıllar önce de Ortadoğu’da savaşı konu alan bir gelinlik tasarladığını ve bu gelinlikle savaşta, masumların, çocukların ne kadar zarar gördüğünü ifade ettiğini belirten Modacı Jeyan Gedik, “şimdi ise tasarladığım gelinlikle, yeni yıla girdiğimiz bu ilk haftalarda özellikle sorunlu bölgeler başta olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur dilemek istedim. Tüm ulusların savaşı önleyen politikalar izleyip, birbirlerinin görüşlerine katlanabilen toplumlar oluşmasını sağlayarak, buna katkıda bulunabileceğini düşünüyorum. İnsanın kendisiyle savaşı kesmeden, birbiriyle savaşı önlemesi mümkün olmaz ve barış, sadece insanla sınırlı değildir. Bunun içinde doğa ve enerjiyle de barışı sağlamak var. Ben değil, biz diyerek ve bu şekilde düşünerek, daha huzurlu bir dünyada yaşayacağımızı düşünüyorum” dedi.
Gelinlikte özellikle, çevreye zarar vermeyen doğal kumaş kullanıldığını ve tasarımın yüzde yüz yerli üretim doğal pamuk satenden dikildiğini, bayraklar içinse keçel kullanıldığını açıklayan Jeyan Gedik, gelinliğin alanında Avrupa’nın en büyüğü ve sektörün Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Derneği (UFI)onaylı tek fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’de sergileneceğini ifade etti.
Kıyafeti Rönesans Ajans  modellerinden Yaren Günaydın sundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv