Dünya çocuklarından muhteşem kortej

  • 0
  • 624
Dünya çocuklarından muhteşem kortej
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, yarın (19 Nisan Salı) muhteşem bir kortej yürüyüşüyle başlıyor. 7 yabancı ülkeden ve ‘konuk şehir’ Trabzon’dan 160 çocuğun katıldığı şenlik, 24 Nisan’a kadar devam edecek.


ONLARCA RENKLİ ETKİNLİK
TRT’den sonra en uzun soluklu ‘Çocuk Şenliği’ olma özelliğine sahip ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin bu yılki yabancı misafirleri bugün (18 Nisan) İzmir’e geldi. Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC ve Kosova ile ‘konuk şehir’ Trabzon’dan toplam 160 çocuğun konuk olduğu şenlik kapsamında, farklı mahallelerde onlarca gösteri yapılacak.
 
GÖRSEL ŞÖLEN
Tüm grupların yöresel kıyafetleriyle katılacağı kortej yürüyüşü, 19 Nisan Salı 17.30’da Karşıyaka Çarşı’da gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de İskele önünde açılış töreni ve çeşitli gösteriler yapılacak, ardından da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açılış resepsiyonu düzenlenecek. Ertesi gün Çarşı’da ve Mavi Bahçe’de alan gösterileri yapılacak. 21 Nisan Perşembe günü Smyrna Antik Kenti, Agora ve Yamanlar Gençlik Merkezi'nde eğlence dolu geziler düzenlenecek. 22 Nisan Cuma günü ise önce 12.30’da Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Çocuk Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak, 14.00 itibariyle de Bostanlı Balıkçı Parkı ve Karşıyaka İskele’de alan gösterileri gerçekleştirilecek.
 
FİNAL GÖSTERİLERİ
23 Nisan Cumartesi günü ise şenlik coşkusu tavan yapacak. 8.30’da yabancı çocuklar ve yerli misafirler, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret edecek. Saat 14.00’ten itibaren ise Mavibahçe'de AVM'de Final Gösterileri sergilenecek. Yabancı grupların yanı sıra Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu ve Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle izleyenlere görsel şölen yaşatacak. 23 Nisan akşamı da kapanış resepsiyonu gerçekleştirilecek ve misafir çocuklar 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.
 
“HERKESİ BEKLİYORUZ”
23 Nisan coşkusunu Karşıyaka'nın her köşesine yayacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bu sene yurt dışından gelen çocuklarla birlikte, ülkemizin evlatlarını da kentimizde ağırlayacağız. Bütün kültürleri harmanlayarak, dünya kenti Karşıyaka'ya yakışır bir 23 Nisan kutlaması yapacağız. Herkesi bu coşkuya ortak olmaya bekliyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv