Dünya “güvenli şehir İzmir”de buluştu

  • 0
  • 808
Dünya “güvenli şehir İzmir”de buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Terörendişesiyle katılımın düşük kalacağı söylenen Uluslararası DoğaltaşFuarı Marble, bu yıl ABD’den Brezilya’ya, İsrail’den Çin’e, Rusya’danJaponya’ya kadar tam 84 farklı ülkeden ziyaretçi ağırladı. Geçen yıl burakam 35’ti.
 
Mermer ve doğal taş sektöründe dünya çapında birbuluşmaya daha sahne olan İzmir, farklı ülkelerde peşpeşe yaşanan terörolayları kaynaklı tüm endişeleri boşa çıkardı. Geçtiğimiz yıl 35 ülkedenziyaretçileri ağırlayan Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri FuarıMARBLE İzmir, bu yıl tam 84 farklı ülkeden ziyaretçi ağırladı.

Buyıl yüzde 12 büyüme ile 139 bin metrekare alanda organize edilen MARBLEİzmir, hem katılımcıların hem ziyaretçilerin yüzünü güldürdü. Yoğun işgörüşmelerinin yapıldığı fuardan memnun ayrılan yerli ve yabancıkatılımcılar ile ziyaretçiler, kendilerini güvende hissettikleri birortamda  düzenlenen fuar için teşekkür etti.
 
Mermer makineleri için dev çadır
İzfaşGenel Müdürlüğü, bu yıl açık alanda yer alan mermer işlememakinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için Türkiye’dekien büyük ayak yüksekliğine sahip 16 bin metrekarelik dev bir çadırkurdu. Dış alanda stand açan yerli ve yabancı firmalar, ayak aralığı 40metre olan çadır sayesinde, hafta sonu saatte 83 kilometre hızla esenrüzgara ve 45 metreküplük yağıştan da korunmuş oldu.

Başkan Kocaoğlu çok mutlu
Başarılıbir fuar organizasyonu düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyleyenİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dünyayı İzmir’debuluşturan bu büyük katılım, kentimizin ne denli güvenli bulunduğunun daönemli bir göstergesi. Uluslararası tanıtımlarda hep bunun altınıçiziyorduk. Bence bu yılki Marble’ın en büyük getirisi bu oldu” diyekonuştu.
 
Ne dediler?
Yoğun alışveriş trafiğine evsahipliğiyapan fuar için düşüncelerini özetleyen yerli ve yabancı katılımcılar,ülkede yaşanan olumsuz ortam nedeniyle MARBLE’a katılımın az olacağısöylentilerine de “İş dünyasını öyle ya da böyle korkutamazsınız”yanıtını verdiler. İşte katılımcıların görüşleri:
 
Stone Line&Antolini ortak girişimi adına Mehmet Bayrak:
“Bufuar bizim gelişimimizde çok büyük bir rol oynadı ve bundan sonra darol oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Bu sene biz  İtalyan birpartner ile katıldık. Onlar da dünyanın en büyüklerinden. Tabii dünyanınen büyüklerinin bu fuara katılması bizim için onur verici. Onlar içinde öyle olsa gerek! Çünkü gerçekten burası dünyanın ilk üç fuarınınarasına girdi ve büyümeye devam ediyor. Böyle güzel bir binanınyapılmasına kimin emeği geçtiyse onlara teşekkür etmek istiyorum. Busene daha da iyi oldu. Gayet iyi hizmet aldık. Profesyonel alıcılargüçlü bir şekilde buradaydı. İş dünyasını öyle ya da böylekorkutamazsınız. Herkes burada ve işinin başındaydı. İtalyan ortağımızageçen gün Türkiye’deki ortam ile ilgili bir soru yöneltildi ve onuncevabı ‘Her gün trafikten bu kadar kişi ölüyor. Biz iş yapıyoruz, kendiişimize bakıyoruz; politika bizi ilgilendirmiyor. Elbette güzel şeylerdeğil bunlar, olmamasını isteriz. Ama bizim buraya gelmemizi engelleyenbir etmen gibi durmuyor’ şeklinde oldu”.

Huarui Stone Müdürü Mangfu Zhao (Çin) :
“Marble’indünyada üç fuar içinde olmasından çok etkilendik ve bu fuarı kaçırmakistemedik. Çok büyük bir fuar. Bir çok müşterimiz burada yer alıyor.İzmir’i çok sevdim. Organizasyon  çok iyi”.

Pokarna Lmt. Şirketi  Genel Müdürü Gautam Chand Jain (Hindistan) :
“Uluslararasıziyaretçi çok fazla, dünyanın bir çok yerinden alıcı var burada. Fuaralanı çok iyi, çok güzel. Eski fuar alanı ile kıyasladığımızda da çokbüyük. Bize çok faydası olan bir fuar. Çünkü biz dünyanın bu noktasınaodaklanmış durumdayız. Marble İzmir tam istediğimiz, olması gerekennoktada ve Avrupa’dan da ziyaretçi var. Ben fuara açılmadan bir gün öncegeldim İzmir’e. Arkadaşlarım üç gün önce geldi. Şehri çok sevdik. Bukenti ve bu fuarı güvenli bulduk. Yaşananlar elbette talihsiz bir durum.Ama çalışmayı durduramayız, devam etmek durumundayız.”

Fantini Satış Müdürü  Marco Turrio Baldassarri (İtalya) :
“20yıldır Marble’a katılıyoruz. Bu fuar dünya fuarlarının arasında yeralıyor. Burada yeni müşterilerle tanışıyorum. Kendi adıma burayagelirken hiçbir korku yaşamadım. İzmir önemli ve güzel bir şehir, burayıseviyorum.”

Tenax Operasyon Koordinatörü Andrea Barbieri (İtalya) :
“Dünyanınüç büyüğü arasında olduğu için bu fuara katılmamız zorunlu gibi. Buyüzden bu fuarı kaçırmamalıyız. Lojistik açıdan düşündüğümüzde bu binadaha iyi bir yerde. Şunu da belirtmek isterim ki, Fuar alanında insankendini güvende hissediyor.”

İşte Marble ziyaretçisi 84 ülke:
ABD,Almanya, Amerikan Samoası, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan,Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek,Brezilya, Britanya Virgin Adaları, Bulgaristan, Çad, Cezayir, Çin,Endonezya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Fransa, Gana, GüneyAfrika, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak,İngiltere, İran, İrlanda, İsrail, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya,Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt,KKTC, Libya, Lübnan, Macaristan, Malezya, Mısır, Moldova, Nijerya,Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portoriko, Romanya, Rusya, Senegal,Sırbistan, Singapur, Slovakya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Şili,Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna,Umman, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv