Dünya Koleji 3-Arkas-1

  • 0
  • 987
Dünya Koleji 3-Arkas-1
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Koleji Küçük Kız Voleybol Takımı, Gaziemir Kapalı Spor Salonu’nda karşılaştığı Arkas Küçük Kız Voleybol takımını 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Bu yıl ilk kez katıldığı İzmir İl Şampiyonluğu Lig’inde başarıdan başarıya koşan Küçük Kız Voleybol Takımı Ödemiş’i ve Özel Dünya Koleji’ni başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Arkas Küçük Kız Voleybol Takımı karşısına, Meltem Kuydere, Dilay Görken, Elvan Çizme, Berna Bacak, Bilge Kalay ve Zeynep Birgül altılısıyla başlayan Dünya Koleji G.S.K. Küçük Melekleri baştan sona üstün götürdüğü 1.seti 25-13 alarak maça çok hızlı başladı. Kurallar gereği 2. sette oyuna hiç girmeyen 3 yedek oyuncuyu oyuna alarak başlayan Küçük Kızlar bu sette rakibin uzun oyuncularına sonuna kadar direndiyse de seti 25-22 kaybederek durumu 1-1’ e getirdi. 3.sette normal kadrosuna dönen Küçük Kızlar bu sette de özellikle Meltem ve Bilge’yle sert hücum ederek Arkas Küçük Kız Voleybol Takımı’nı sindirdi. Dilay’ın da hücumda etkin olmasıyla arayı iyice açan Dünya Koleji G.S.K Takımı bu seti de farklı bir şekilde 25-16 aldı ve durumu 2-1’e getirdi.

4. setin başlamasıyla birlikte oyuna çok iyi giren Küçük Kızlar, etkili hücum ve dengeli savunmalarını devam ettirince rakibi Arkas’ın yapacak bir şeyi kalmadı. Küçük Kız Takımı, setin son bölümlerine Nil, Dila, Şevval ve Duygu ile girdi. Bu değişikliği iyi değerlendiren Arkas,  ardarda aldığı sayılarla farkı bir ara 4 sayıya kadar düşürdü ancak, setin sonunda gülen taraf yine Dünya Koleji G.S.K kızları oldu ve bu seti de 25-20 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Amaçlarının şampiyonluk olduğunu belirten Antrenör Adnan Büyükkırlı, kızları ile gurur duyduğunu belirtti. Adnan Büyükkırlı “Amaçladığımız şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Sportif başarıyı ikinci planda görüyoruz. Öncelikli hedefimiz ahlaklı, dürüst, terbiyeli ve mütevazi sporcular yetiştirmek ve okulumuzu bu alanda da layıkıyla temsil etmektir. Bir DÜNYA KOLEJİ MARKASI yaratmak istiyoruz. Bu markanın da herkezce saygı ile anılan bir marka olmasını ve voleybolda bir ekol olmasını istiyoruz. Bu nedenle sporcularımıza bu vizyonu ve misyonu benimsetmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada bunu başardığımızı, aldığımız olumlu tepkilerden çok iyi anlıyoruz.”dedi.

Kulübün alt yapıya destek vermeye devam edeceğini söyleyen Kulüp Başkanı Dr. Engin Esmer, gelecek yılın planlamasına başladıklarını belirterek gelecek yıl voleybola verdikleri maddi ve manevi desteğin artarak devam edeceğini vurguladı. Amaçlarının kulüp olarak hem sportif başarılar kazanmak hem de kişilik olarak sağlam sporcu bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.Ödemiş G.S.K Voleybol Yaz Spor Okulları açıyor….
Ödemiş G.S.K Başkanlığı bir açıklama yaparak takımlarının alt yapılarını güçlendirmek ve ileride takımlarına ve Türk Voleyboluna hizmet edecek oyuncular yetiştirmek amacıyla yaz spor okullarının devreye sokulacağı ve çalışmaların yaz spor okulu kapsamında sadece yaz ayları ile kısıtlı kalmayacağını ve tüm yıla yayılacak bir program dahilinde devam edileceğini belirttiler.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Antrenör Adnan Büyükkırlı 2007-2006-2005-2004-2003 yıllarında doğan erkek ve kız çocukların alınacağı voleybol spor okullarının hali hazırda açık olduğunu vurgulayarak tüm Ödemiş ve çevre ilçelerdeki çocukları da kapsayacak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. “Voleybol Okulları” Dünya Koleji’nin kendine ait spor salonunda çalışmalarına devam ediyor. Başvuruların devam ettiğini belirten Adnan Büyükkırlı tüm Ödemiş ve çevre ilçelerdeki voleybol severleri Dünya Koleji G.S.K çatısı altına davet ettiklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv