Dünya şampiyonlarını kutladılar

  • 0
  • 1.648
Yazı Boyutu:

CHP İl Başkanı Ali Engin ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Unicef’in düzenlediği Dünya Eğitim Olimpiyatları’nda tüm kategorilerde en çok derece elde ederek dünya şampiyonu olan Özel İzmir Özel Ata Eğitim Kurumları’nı ziyaret ettiler.
 Unicef tarafından Mart ayında düzenlenen “World Education Games” Dünya Eğitim Olimpiyatları’nda Çiğli’de bulunan Özel Ata Eğitim Kurumları öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak dünya şampiyonu oldular. 240 ülkeden 7 milyon öğrencinin yarıştığı olimpiyatlarda matematik, bilim, İngilizce kategorilerinde aldığı birden fazla derecelerle dünya şampiyonu olan okulu CHP İl Başkanı Ali Engin ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ziyaret etti.  Üstün başarı sağlayan okulun müdürü Necla Çelenk, öğrenci ve eğitimcileriyle görüşen Başkan Ali Engin ve Başkan Metin Solak, bu başarının elde edilmesini sağlayan herkesi tebrik ettiler.
Başkan Metin Solak; “Çiğli eğitim üssü oluyor”
Çiğli’nin eğitim merkezine dönüştüğünü belirten Başkan Metin Solak, ilçeden böylesine önemli bir derecenin elde edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.  Belediye olarak her zaman eğitimin yanında olan, eğitime destek olan çalışmalar ürettiklerini ifade eden Başkan Solak, “Eğitime yapılacak hizmet beklemez, beklememeli. Bizim asli görevlerimiz arasında bulunmamasına rağmen, her zaman okullarımızın, öğrenci ve öğretmenlerimizin yanındayız.  Daha iyi bir eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla okullarımıza yönelik çalışmalar ve hizmetler üretiyoruz. Ayrıca ilçemizdeki üniversitelerimizin en büyük destekçisiyiz. Spora da eğitim kadar önem veriyoruz. Sporun herkes tarafından yapılabilmesi için projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.
Ali Engin, “Küçük yaşta eğitim önemli”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, alınan dünya şampiyonluğunun çok önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, “Çocukların eğitim için harcadıkları çabanın Uluslararası bir başarıyı hak edecek nitelikte olmasının bir göstergesi alınan dünya şampiyonluğudur. Küçük yaşta başlayan “Bilim İnsanı” çalışmalarının okuldaki ekip çalışma ruhunu motive ediyor. Ben bizleri gururlandıran öğrenci ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Çiğlimizde başarılı işler oluyor. Belediye başkanımızı da eğitime ve spora verdiği destekten dolayı kutluyorum” diye konuştu.
 
Okulda kutlama yapılacak
Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğu belirten Özel İzmir Ata Eğitim Kurumları  Müdürü Necla Çelenk, bu başarılarının kendilerini daha da motive ettiğini söyledi. Türkiye’ye kazandırdıkları Dünya Birinciliği’nin, UNICEF Yarışma Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına teslim edileceğini belirten Çelenk, şampiyonlukla ilgili büyük bir kutlama yapmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv