Dünya tarımı 17. Kez Agroexpo’da buluşacak

Orion Fuarcılık A.Ş tarafından 02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk dört büyük tarım fuarından biri olan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Sektörün büyük buluşmasına ilişkin basın toplantısı İzmir BEST WESTERN Otel’de gerçekleştirildi.

  • 0
  • 4.154
Dünya tarımı 17. Kez Agroexpo’da buluşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orion Fuarcılık A.Ş  tarafından 02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk dört büyük tarım fuarından biri olan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Sektörün büyük buluşmasına ilişkin basın toplantısı İzmir BEST WESTERN  Otel’de gerçekleştirildi.

Basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nedim Koşum, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Erçin Güdücü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Tarım, Eğitim Arge Koordinasyon Şube Müdürü Serkan Solak, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği Müdürü Adnan Yusuf Güney, İzmir KÖY-KOOP Birliği Müdürü Yasemin Güngör, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Müdürü  Avni Gök, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Ferhan Eroğlu, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Mustafa Filizli ,Ege Tohumcular Platformu Başkanı  Dr. A. Kadir Kıran, ve birçok sayıda basın mensubu katıldı.

90 ÜLKEDEN 1050 KATILIMCI 390 BİN’E YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Orion Fuarcılık A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı  Fatih Tan;  90 ülkeden 1050 marka katılımcısını ve 390 bin’e yakın ziyaretçiyi Türkiye’nin en büyük ve modern fuar alanı olan Fuar İzmir’de ağırlayacaklarını belirtti. Ayrıca bu senenin Ana teması olan ‘Tarım ve İklim Stratejileri ‘ konusunda da küresel ve toplumsal bilinci geliştirerek, ülkemizin bu konuya hassasiyet duyması adına; konusunda uzman ve kıymetli birçok konuşmacının katılım sağlayacağı bir panel düzenleneceğini belirtti.Bunun yanı sıra , İZKEB, İZMİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, AGRO TV ve İZMİR İLİ KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ desteğiyle fuar kapsamında birçok etkinliğin de yapılacağını duyurdu. 
 
58 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Konuşmacılardan Orion Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Irmak Tan ise; Tarım ve Hayvancılık sektörlerinde dünyanın kalbinin attığı fuarda; Katar, Sudan, Somali, Fas, Irak,Moritanya, Mısır, Lübnan, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Polonya, Ukrayna, Sırbistan başta olmak üzere 58 ülkeden alım heyetleri organizasyonu gerçekleştireceklerini ve ikili görüşmeler sayesinde yaklaşık  2 milyar dolarlık bir iş hacminin olacağını dile getirdi.Ayrıca Irmak Tan; Ticaret Bakanlığının koordinasyonu ve Ege İhracatçı Birliklerinin organizasyonu ile ayrı bir alım heyeti programı gerçekleşmektedir. Ciddi oranda fuarımıza alım heyeti getiren ve hiçbir zaman uluslararası anlamda desteklerini esirlemeyen  Ticaret Bakanlığına ve Ege İhracatçı Birliklerine sonsuz teşekkür ederiz, dedi.
17. Agroexpo’nun Basın Toplantısına  katılan  değerli konuklar da görüş ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler; 
 
İZMİR İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI FERHAN EROĞLU;
  Fuarımıza elimizden gelen desteklerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Fuarda, bu seneki projemiz ve konseptimiz 5 padoktan oluşan; 1 keçi 4 koyun ırkından küçükbaş hayvan çiftliği kurmak. Hem halkımıza hayvancılığı sevdirmek  hemde yetiştiricilerimize destek vermek adına böyle bir görsellik yaratmak istedik. Hayvanlarımızın iyi yetiştirilmesinin teşvik edilmesi adına ise Koyun Keçi Güzellik Yarışması organize ediyoruz.Bu organizasyon kapsamını,önümüzdeki senelerde sadece İzmir ile sınırlandırmayıp,tüm Ege Bölgesini kapsayacak şekilde gerçekleştirmek istiyoruz.  
 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI ŞEVKET MERİÇ;
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bütün çalışmaların bir elden bütün yurttaşlarımıza yayılması için fuarda , 300 m2 alanda ‘Başka bir tarım mümkün anlayışı’nın vurgulandığı ve tüm çalışmalarımızın sergileneceği bir standımız olacak.’Başka bir tarım mümkün anlayışı’nın ortaya çıkması ile birlikte küçük ölçekli üreticilerin ve koperatiflerin bu durumdan daha az etkilenmeleri ve ürünlerini daha sağlıklı ve aracısız satmaları aynı zamanda bunu yaparken iklim değişikliği ve yoksullukla ilgili mücadelede çok daha iyi bir yerde yer almaları hedeflenmektedir.

EGE TOHUMCULAR PLATFORMU BAŞKANI DR.A.KADİR KIRAN
Tohum konusunda hizmet veren kuruluşların biraraya geldiği platformumuzdan yaklaşık %25’inin katılacağı fuarın ekonomik anlamda ülkemize ve sektörümüze büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyim.Fuar dolayısıyla uluslararası anlamda da sağladığımız bağlantılardan dolayı sizlere hem Ege hem de İzmir adına teşekkür ediyorum. Fuarın her yıl olduğu gibi bu yılda ziyaretçi rekorları kıracağını biliyoruz.17. Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarının bol kazançlı bir fuar olmasını diliyorum.

İZMİR TİCARET BORSASI GENEL SEKRETERİ DR. ERÇİN GÜDÜCÜ
Bu fuara her sene Ticaret Borsası olarak büyük bir mutluluk ve gururla katılıyoruz. Pandemi koşullarına rağmen, bu kadar büyüyen bir fuar olması ve bu katılımcı sayılarına ulaşmasını büyük bir başarı olarak görüyorum. Bu fuarda her sene değişik temalarda etkinlikler ve bilgilendirmeler görüyoruz. Bu sene ‘Tarım ve İklim Stratejileri’ üzerine bir panel yer alıyor ve biz de İzmir Ticaret Borsası olarak 2000 üyemizle tarım ve gıdanın içinde olan bir kurumuz.Bu panel hem üyelerimiz hem de kurumumuz için büyük bir etkinlik.Bizler de Ticaret Borsası olarak ‘Tarım Gençlerle Yükseliyor’ gibi projelerimizi fuarda aktarma fırsatı bulacağız. Tarım ve Hayvancılık sektörünü organizasyonları ile bir araya getiren Orion Fuarcılık ailesine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’
 
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKAN VEKİLİ PROF DR.NEDİM KOŞUM
2 yıldır süren pandemi ile birlikte üretimin  önemini ve  gıdanın sürdürülebilirliğinin ne kadar önemli olduğunu öğrendik.Pandemi sonrası gerçekleştirilecek olan  bu fuarın katılımcı ve ziyaretçi akınına uğrayacağını düşünüyorum.Türkiye’nin en büyük ve en geniş katılımlı fuarı olan Agroexpo’ya yarım milyon ziyaretçinin geleceğini tahmin ediyorum.Başarılı fuarlar dilerim.
 
İZMİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İL MÜDÜR YARDIMCISI OKTAY DARCAN
Fuarları eskiden beri duydukça heyecanlanırız, hala da aynı heyecanımız devam etmekte çünkü bu fuarlar özellikle bizlerin çalışma alanlarına çok büyük katkı sağlamaktadır.Tüm dünyada son iki yıldır tarımla ve üretimle ilgili konular artık en baş sayfalarda yer almaktadır.Fuarlar teknoloji ve gelişmiş uygulamaların tanıtıldığı ve yaygınlaştırıldığı,gelişmelerin aktarıldığı, yeni bağların kurulduğu alanlar olarak başta geliyor.Bizde bu fuara ‘Kadın Çiftçiler Yarışması’ ile katkı sağlıyor olacağız ve 2-6 Şubat 2022’de tüm dünyaya Tarım ve Hayvancılık adına sesleneceğiz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA ÖZUSLU
Fuarlar bulunduğu kente kattığı değerlerin yanı sıra ekonomik değerlerde katıyorlar.İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘Bir başka tarım mümkün’ derken aslında iki konudan bahsediyoruz.1. Yoksullukla Mücadele 2.Kuraklıkla Mücadele olarak iki temel alanımız var.Bu alanlarda destek olmaya ve varolan durumlardan daha iyi noktalara doğru iyileşmelerini sağlamaya çabalıyoruz.İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım kenti olan İzmir’de tarımın sürdürülebilir,verimli,çiftçinin de, üreticinin de bu üretimden hakkettiği payı alabilecek bir perspektifle bu işin içinde yer alıyoruz. O açıdan bu perspektifimizi ve anlayışımızı devam ettirecek tarım fuarlarını destekleyecek ve onları büyüteceğiz.Tüm katkısı olan kurum,kuruluşlara ve Orion Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı teşekkürlerimi sunarım.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv