Uluslararası Tasarım Odaklı Düşünme Ağı Senelik Konferansı, 30’dan fazla ülkeden akademisyenleri, kamu temsilcilerini, özel sektör liderlerini ve sivil toplum örgütlerini İzmir’de buluşturacak. Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen konferansta yapay zeka, sürdürülebilirlik, toplumsal dönüşüm ve inovasyonun geleceği üzerine paneller, atölyeler ve deneyim turları yer alacak. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden ve firmalarından gelecek konuşmacılar, deneyimlerini Türkiye’den katılımcılarla paylaşarak uzun vadeli iş birliklerinin de kapısını aralayacak.
İZMİR, TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN GÜÇLÜ BİR BULUŞMA NOKTASI
Uluslararası Tasarım Odaklı Düşünme Ağı Senelik Konferansı’nın Türkiye’de ilk kez İzmir’de gerçekleşmesi, kentin “yaratıcı şehir” vizyonuna güç katarken, gençler ve profesyoneller için de geleceğe ilham veren bir platform sunacak.
Uluslararası Tasarım Odaklı Düşünme Ağı Senelik Konferansı Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi(YÜTAM) adına etkinliğin önemini paylaşan Dr. Öğretim Görevlisi Can Güvenir şunları söyledi:
“Bu yılki konferansın ana teması: ‘İyilik için Tasarım Odaklı Düşünme’. Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenleri, iş dünyası liderlerini ve yaratıcı toplulukları aynı masada bir araya getiriyoruz. Amacımız yalnızca inovasyonu konuşmak değil; toplumsal, çevresel ve kültürel değerlerimizi gözeterek daha iyi bir gelecek için ortak akıl üretmek. İzmir’in bu süreçte ev sahipliği yapması da kenti, iyiliğin ve dönüşümün küresel buluşma noktası haline getiriyor.”
TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME (DESIGN THINKING) NEDİR?
Tasarım Odaklı Düşünme, kullanıcı odaklılık, yaratıcılık ve iş birliğini merkezine alan bir problem çözme yaklaşımı. Bugün dünyanın en yenilikçi şirketleri ve kurumları, toplumsal sorunlardan teknolojiye kadar farklı alanlarda etkili çözümler üretmek için bu yöntemi benimsiyor. Eğitimden sağlığa, şehircilikten sanayiye kadar geniş bir yelpazede etki yaratan Tasarım Odaklı Düşünme hem kurumların dönüşümüne hem de toplumsal faydaya katkı sağlamayı amaçlıyor.
Dünya tasarım liderleri İzmir’de buluşacak
Dünyanın önde gelen tasarım ve inovasyon liderleri 17–19 Eylül tarihlerinde İzmir’de buluşacak. Uluslararası Tasarım Odaklı Düşünme Ağı Senelik Konferansı (Global Design Thinking Alliance Annual Conference), Türkiye’de ilk kez Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek.
29 Ağustos 2025, Cuma 01:30:18 - Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 409










