Dünya Yelken Federasyonu'nda Türkiye’den 6 İsim

Dünya Yelken Federasyonu "World Sailing" 2021 - 2024 Komite ve Komisyon seçimleri sonuçlandı. Ülkemizden Cüneyt Büyükuçak, Pınar Coşkuner Genç, Haluk Suntay, Fatih Özmen, Ece Göksu Gök ve Zeynep Fencimen'in komite ve komisyonlarda yer aldı.

  • 0
  • 1.587
Dünya Yelken Federasyonu'nda Türkiye’den 6 İsim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Yelken Federasyonu "World Sailing" 2021 - 2024 Komite ve Komisyon seçimleri sonuçlandı. Ülkemizden Cüneyt Büyükuçak, Pınar Coşkuner Genç, Haluk Suntay, Fatih Özmen, Ece Göksu Gök ve Zeynep Fencimen'in komite ve komisyonlarda yer aldı.

World Sailing - Dünya Yelken Federasyonu’nun 2020 yılı sonunda yapılan seçimli olağan kongresinde 2021 - 2024 dönemi için başkan yardımcısı seçilen Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın ardından kesinleşen ilk komisyon olan Dünya Yelken Federasyonu Etik Komisyonu'na Üye sıfatı ile Zeynep Fencimen seçilmişti.

Sonrasında, World Sailing’e bağlı ülkeler (Ulusal Otoriteler), dünyanın dört bir yanından yüzlerce yetenekli gönüllüyü Komite ve Komisyonlara aday gösterdiler. Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing) Yönetim Kurulu, ilgili deneyim, uzmanlık, kadın temsili, güçlü coğrafi dağılım, gelişmekte olan ülkelere odaklanma ve yeni üyeler kazanma gibi birçok temel ilkeyi dikkate alarak tüm özgeçmişleri derinlemesine gözden geçirdi ve 2021- 2024 dönemi için Komite ve Komisyonları belirledi.

Komite ve Komisyonlarda geniş bir kadro ile adaylık başvurularımızın kabul edilmesinin yanı sıra Pınar Coşkuner Genç’in Dünya Yelken Federasyonu bünyesindeki en önemli komitelerden biri olan Gelişim ve Bölgeler Komitesi’ne (Development and Regions Committee) başkanı sıfatı ile seçilmiş olmasından son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özlem Akdurak’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Türk yelkenciliğinin Dünya Yelken Federasyonunun her kademesinde etkinliğini arttırma hedeflerimizin sonuç vermesinden mutluluk duyuyorum. Komite ve Komisyonlara seçilmiş olan yelkencilerimizin ülkemizi en iyi seviyede temsil edeceklerine, vizyonları ve çabaları ile dünya yelkenciliğine önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum. Hepsini gönülden tebrik ediyorum.”

Dünya Yelken Federasyonu 2021 - 2024 Komite ve Komisyonlarında görevlendirme şöyle:
Cüneyt Büyükuçak - Açıkdeniz ve Okyanus Komitesi – Üye
Pınar Coşkuner - Gelişim ve Bölgeler Komitesi - Komite Başkanı ve Yarış Yönetimi Alt Komitesi – Üye
Haluk Suntay - Ekipman Kuralları Alt Komitesi – Üye ve Uluslararası Ölçücüler Alt Komitesi – Üye
Fatih Özmen - Gençlik Etkinlikleri Alt Komitesi – Üye ve Bölgesel Oyunlar Alt Komitesi – Üye
Ece Göksu Gök -  Takım Yarışı Alt Komitesi – Üye
Zeynep Fencimen – Etik Komisyonu – Üye

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv