Dünyaca ünlü cerrah İzmir’de meslektaşlarıyla buluştu

  • 0
  • 1.094
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Cerrahi Derneği, mide kanseri cerrahi tedavisinde güncel yaklaşımlar konferansı için alanında Dünya’da saygın bir isim olan Dr. Mitsuru Sasako‘yu ağırladı.
        
Ege Cerrahi Derneği’nin her yıl düzenlediği bilimsel etkinlikler bu yılda oldukça ses getirmeye devam ediyor. Tıptaki cerrahi gelişmeleri yakından takip eden dernek İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üst gastrointestinal sistem alanında uzman olan Dr. Sasako’yu Türk doktorlarla buluşturdu. Konferansa İzmir’in yanısıra Aydın, Ankara, İstanbul, Ordu gibi şehirlerden doktor ve doktor adaylarının da katılımı oldu. Dr. Sasako’nun önderliğinde gerçekleştirilen mide kanseri ameliyatını canlı olarak izleme fırsatı yakalayan katılımcılar soru cevap şeklinde bilgi paylaşımında bulundular.
       
Mide kanseri cerrahi tedavisinde güncel yaklaşımlar ile birlikte bilimsel, teorik ve akademik bilgilerin yer aldığı konferansta, Ege Cerrahisi Derneği Üyesi Doç. Dr. Hüdai Genç, “Bu etkinliği bilimsel cerrahi ustalığının uygulanması, bilgilerin paylaşımı ve tıp alanında ilerleyebilme adına yapılan çalışmalardan biri olarak görmekteyiz. Ayrıca bu tip çalışmaların toplumun ilgisini çekeceğini ümit ediyoruz” dedi. İZMİR(Ege Ajans/ Ayşegül Doğru)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv