Dünyaca ünlü İspir fasulyesi Alsancak’ta

  • 0
  • 1.831
Yazı Boyutu:

Lezzeti ve kalitesi ile ünü ülke sınırlarını aşan İspir Fasulyesi, Alsancak’ta “İspir Kuru Fasülyeci” adıyla açılan mekanda İzmirliler’in damak tadını şenlendirecek. İspir’den özel olarak getirilen şeker fasulyesi, işin ehli aşçıların elinden müşterilerin beğenisine sunuldu.
İşletmeci Halil Türkoğlu tarafından Alsancak’a kazandırılan mekan, Garanti Bankası Gönül Yazar Sokağı’nda kuru fasulye sevenlere hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde açılan “İspir Kuru Fasulyeci” adlı restoranda, kuru fasulyenin olmazsa olmazı bulgur, pirinç pilavı ve turşu da servis ediliyor.  Restoran’da kuru fasulyenin yanı sıra yine usta aşçılar tarafından hazırlanan kuzu tas kebabı da bulunuyor. İşletme sahibi Halil Türkoğlu, Alsancak’ta sadece kuru fasulye üzerine hizmet veren bir yer bulunmadığına dikkat çekerek, İspir’den özel olarak sipariş ettikleri dünyaca ünlü şeker fasulyesini İzmirliler’e sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
 
İspir Fasulyesi:
İspir fasulyesi ( Şeker Fasulyesi veya tombul fasulye olarak da bilinir) yurdumuzun iç Anadolu'nun Doğu Anadolu’ya yakın bölgelerinde Erzurum, Sivas, Gümüşhane, Tokat, Erzincan ve Giresun'un bazı ilçelerinde yetişmektedir. Özellikle Erzurum İspir ilçesi ve Sivas'ın Suşehri ilçesinde coğrafi konumlarının uygun ve suyun bol olması nedeniyle daha iyi yetişmektedir.
 
İspir (şeker) fasulyesinin en önemli özellikleri;
- Kabuk atmaması,
- Lezzetli olması,
- Gaz yapmaması,
- Pişerken dağılmaması,
- Çabuk pişmesidir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv