Dünyanın sanatçıları Güzelbahçe'de buluştu

  • 0
  • 586
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi, “Uluslararası Sanat Yoluyla EvrenselSevgi” konulu  “Resim ve Sanat Şenliği”düzenledi. Şenliğe 27 ülkeden 200'e yakın sanatçı katıldı.

Güzelbahçe Belediyesi, Uluslararası Suluboya RessamlarıDerneği ile işbirliği yaptı ve Güzelbahçe Düğün Salonu'nun bahçesinde “Resim vesanat şenliği” düzenledi. Şenliğe aralarında ABD, Kanada, Çin, İspanya,Hollanda, Vietnam, Azerbaycan, Meksika, Irak, Tayvan, Norveç, Havai, Almanya,Belçika, Rusya, Avusturalya, Güney Afrika, Kolombiya, Portekiz, Makedonya,Yunanisten, Belarus, Tayland, İngiltere, Fransa, İtalya ve Türkiye'den  gelen ressam, seramik sanatçısı veheykeltıraş olmak  200'ü aşkın sanatçıbuluştu.

İzmir Suluboya Ressamlar Derneği ve Güzelbahçe BelediyesiResim Atölyesi sanatçılarınında katıldığı buluşmada konuşan Güzelbahçe BelediyeBaşkanı Mustafa İnce, her zaman sanata ve sanatçıya destek olduklarını veolmaya devam edeceklerini belirterek, “Güzelbahçe'yi yakın gelecekte bir sanatve kültür kenti yapacağız. Bunun için içerisinde tiyatro ve sergi salonlarınınyer aldığı büyük bir kültür merkezi inşa ediyoruz.Bundan sonra bu tür sanatsaletkinliklerimizi o merkezde yapacağız. Tüm sanatçı dostlarımızı kültürmerkezinin önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz açılışına davet edeceğiz”dedi.
Folklor gösterisinin de yapıldığı etkinlikte ayrıca bazıressamlar canlı performans sergiledi, katılımcılar izledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv