Dünyaya şifa dağıtıyor

  • 0
  • 912
Yazı Boyutu:

Yaklaşık 3,5 yıl önce Uluslararası Hasta Departmanı’nı kuran ve dünyadaki önemli sigorta firmaları ile anlaşmalar yapan Şifa Hastaneler Grubu, bugün Türkiye ile birlikte 81 ülkeye şifa dağıtıyor. Grubun yılın ilk 10 ayında tedavi ettiği yabancı hasta sayısı 3 bin 663 kişi oldu. 

Sağlık Bakanlığı’nın 2023 vizyonu doğrultusunda sağlık turizmi alanındaki çalışmalarını sürdüren Şifa Hastaneler Grubu, Türkiye ile birlikte dünyanın birçok ülkesine sağlık hizmeti sunuyor. Yaklaşık 3,5 yıl önce Uluslararası Hasta Departmanı’nı kuran Şifa, bu alanda yaptığı çalışmaların meyvelerini de almaya başladı. Şifa Hastaneleri, yılın ilk 10 ayında 81 ülkeden 3 bin 663 hastayı sağlığına kavuşturdu. Amerika’dan Almanya’ya, Hollanda’dan Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyadan hasta kabul eden Şifa, sağlık turizminde önemli bir başarıya imza attı. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırması Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, dünyadaki en önemli akreditasyon belgelerine sahip olduklarını belirterek, “Dünyanın herhangi bir ülkesinden gelecek hasta hiç yabancılık çekmeden, kendi sigortası üzerinden hastanelerimizde tedavi olabiliyor. Bu konuda dünyanın en önemli sigorta firmaları ile de anlaşmalarımız var” dedi.
 
“TURİZM SAĞLIĞI ÖNEMLİ GÖREV”
Uluslararası Hasta Departmanı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Okur, “Sağlık turizmi bizim için de çok önemli bir hedef, ancak ondan önce turizm sağlığı için yapmamız gerekenler vardı. Çünkü her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Çeşme, Kuşadası, Marmaris gibi bir üçgenin ortasında yer alıyoruz. Dolayısıyla ülkemize gelen turistlerin sağlığı ile ilgili hizmetlerde üzerimize önemli görevler düşüyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak önce hastane içinde bir yapılanmaya gittik. Özel odasından tutun da yabancı dil bilen personeline kadar gerekli alt yapıyı hazırladık. Ardından arkadaşlarımız Çeşme’den başlayarak Antalya’ya kadar tüm sahillerimizi gezdiler. Bu bölgedeki tüm hastaneleri, klinikleri, bağımsız çalışan doktorları hatta otelleri; yabancı hastaya yönelik hizmetlerimiz konusunda bilgilendirdiler. Çünkü turistler herhangi bir sağlık sorunu yaşadığında, sahillerimizde onları tedavi edebilecek çok büyük hastaneler yok. Bu tür vakalarda ilk müdahalenin ardından hastanın; gerekli tedaviyi ya da ameliyatı yapabilecek donanımda, uluslararası akreditasyonlara sahip, büyük hastanelere sevk edilmesi gerekiyor. Sahillerimizdeki ilk müdahale birimlerinin Şifa Grubu Hastaneleri’nin tıbbi donanımı, uzman doktorları, teknik altyapısı, yabancı hastaya yönelik hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağladık” şeklinde konuştu.
 
DÜNYADA ŞİFA’YA GELEMEYECEK HASTA YOK
JCI (Joint Commission International) ve BSI Yönetim Sistemleri akreditasyon belgeleri ile Şifa Grubu Hastaneleri’nin dünyanın gelişmiş ülkelerindeki herhangi bir hastaneyi aratmadığını belirten Okur “Sahip olduğumuz uluslararası akreditasyon belgeleri ile yabancı hastalar gönül rahatlığı ile Şifa’yı tercih ediyorlar. Yabancı hastaların Şifa’yı tercih etmelerinin birçok nedeni var. Ancak en önemlilerinden bir tanesi de dünyadaki önemli sigorta şirketleri ile yaptığımız anlaşmalar… Geldiğimiz noktada anlaşmalı olmadığımız tek bir sigorta firması kalmadı. Bu da hastaya şu rahatlığı sağlıyor; hastaneye geldiğinde sigortasının geçerli olup olmadığı endişesini yaşamıyor. Hatta seyahat sigortaları ile de anlaşmalarımızı tamamladık.”
KUTU
 
ŞİFA’YI TERCİH EDEN İLK 10 ÜLKE
Nahcivan 1942
Hollanda 496
Azerbaycan 241
Almanya 133
Rusya 59
Afganistan 55
Irak 52
Yunanistan 44
Somali 42
Amerika 32
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv