“Düşsel İzmir” Galeri Altta

Karşıyaka Belediyesi tarafından Ana Hizmet binası giriş katında kente kazandırılan Galeri Alt, ziyaretçilerini bu kez sanal ile gelenekselin iç içe geçtiği özel bir sergiyle karşılıyor.

  • 0
  • 705
“Düşsel İzmir” Galeri Altta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından Ana Hizmet binası giriş katında kente kazandırılan Galeri Alt, ziyaretçilerini bu kez sanal ile gelenekselin iç içe geçtiği özel bir sergiyle karşılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elvan Özkavruk’un hazırladığı “Düşsel İzmir” sergisi, Antik Çağ’dan günümüze uzanan bir zaman yolculuğu sunuyor.

İZMİR’İN BEŞ YÜZYILI, TEKSTİL SANATIYLA BULUŞTU
Prof. Özkavruk’un yapay zekâ desteğiyle oluşturduğu İzmir temalı görseller, geleneksel yorganlama tekniğiyle kumaşa basılarak boyut kazandı. Sergide; Agora’dan Kadifekale’ye, Kemeraltı’ndan İzmir Körfezi’ne uzanan zengin bir tarihi miras, farklı yüzyıllara ait perspektiflerle ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. İzmir’in belleğine sanatsal bir bakış sunan Düşsel İzmir sergisi, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar hafta içi her gün 08.30-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

“TARİHE DUYDUĞUMUZ SAYGININ GÖSTERGESİ”
Sergiyi ziyaret eden ve eserleri inceleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Düşsel İzmir Sergisi; geçmişle geleceği, gelenekle teknolojiyi buluşturan kıymetli bir çalışma. Sayın Prof. Elvan Özkavruk’un Düşsel İzmir sergisi, İzmir’in farklı yüzyıllarına duyulan saygının, kolektif belleğe verilen önemin de bir ifadesi. Karşıyaka Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya her zaman alan açmaya, kente değer katan çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kadınlar ‘Hey’ diyor

İsmail Altunsaray ile Türkü Dolu Gece

30 fotoğraf, 30 farklı hikaye

Ferhat Göçer'le muhteşem akşam

"Madımak 93" Oyunu Duygu Dolu Anlara sane oldu

Dario Moreno anısına nostaljik şenlik

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg