DÜŞÜNCELERİ KİŞİLİĞE YANSITAN MÜCEVHERLER

  • 0
  • 1.287
Yazı Boyutu:

Son yılların gözde tasarımcısı olarak adından sıkça söz ettiren Elif Janset Kılıçtaş; ‘Janset Mücevher’ koleksiyonu ile meraklılarını bir araya getiriyor!
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Heykel bölümü mezunu olan Elif Janset Kılıçtaş, Mücevher Tasarımcısı kimliği ile koleksiyonunda oldukça sıra dışı çalışmalara yer vererek birçok tasarımcıyı geride bıraktı! Kişiye özel tasarımları ile son dönemlerde yetişen en yetenekli mücevher tasarımcısı olarak adlandırılan Janset; tasarımlarında büyük ustalık gerektiren el işçiliğine ve alışılmışın dışında Osmanlı motiflerine sıkça yer veriyor. 
 
Her birinde birer sanat eseri ruhu taşıyan koleksiyon; kolye, yüzük, bileklik ve küpelerden oluşuyor. Tasarımlarda ise özellikle elmas, barok inci ve hat yazıları çalışmaları ön plana çıkıyor. Janset’in, butik tasarımlarından olan kolyedeki kilit ise; Arapça’ daki Vav, Elif ve Lamelif harflerinden oluşmakta. Heykellerle mücevherleri harmanlayan Janset özgün tasarımları ile karşınıza çıkarken, yüzük tasarımlarında ise gerçek ustalık gerektiren el işçiliklerine yer veriyor. Meraklısında büyük hayranlık uyandıracak olan çalışmalarda özellikle rose gold maden ve şampanya rengi pırlantalar kullanılmış. Rose Gold ve pırlantalı ay yıldız yüzük ,  kalem işçiliği kullanılan turkuaz taşlı elmas yüzük; Osmanlı koleksiyonunun parçalarından.
 
 150 yıllık bir kumaş üzerine, semazen ve vav harfiyle özgünleştirilmiş bir formda olan bileklik; tasarımcının yine Osmanlı Dönemi’ne olan hayranlığını simgeliyor. Osmanlı’ya tekrar hayat veren bu ışıl ışıl mücevherler son dönemde meraklıların gözdesi haline gelmiş durumda. Kırsaldan büyük kente göç eden insanların E5 kenarındaki yeşilliğe bile çöküp piknik yapmalarına bir gönderme olan ve kırsalı kente taşıma güdüsü içinde olan İstanbul yüzüğü de heykel- beden ilişkisini vurgulayan, koleksiyonun demirbaş parçalarından.
 
Tasarımcı; küpelerde ise kulak formundan yola çıkmış ve kulağın ilginç formu, bebeğin anne rahmine ilk düşmesinden itibaren duyabilen "cenin" pozisyonunu çağrıştırırken; küpelerde ise tezatlar vurgulanıyor. Şeffaf küpede bir taraf; evet, seni dinliyorum derken; diğer taraf, yine kendi bildiğini okuyor. Bildiğimiz üzere, insan içinden daima iki ses duyar: Biri, insana o an daha cazip gelebilen günaha davet ederken, diğeri de en büyük mahkeme olan vicdanıyla baş başa bırakır.  Siyah küpenin anlatmak istediği de, bu.   zgün ve anlamını yitirmeyecek  Elif Janset Kılıçtaş tasarımları, sizleri gerçek bir sanatsever olmaya davet ediyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv