Duygular Engelsiz

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın konuğu olan ve Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören otizm ve down sendromlu öğrenciler, mutluluk, hüzün, sevgi, öfke gibi duyguları fotoğraflara yansıttı.

  • 0
  • 733
Duygular Engelsiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, duyguların engeli olmadığını gösterdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın konuğu olan ve Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören otizm ve down sendromlu öğrenciler, mutluluk, hüzün, sevgi, öfke gibi duyguları fotoğraflara yansıttı. İEÜ Fotoğraf Stüdyosu’nda duyguların mankenliğini yapan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu, engelsiz duygular sergide yer alacak.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Songül Özgün, öğrencilerin keyifle fotoğraf çekiminde yer aldığını belirterek, “Misafirlerimiz duyguların rengi, engeli olmadığını gösterdi. Her birey duyguları, düşünceleri, hayalleri ile bir tanedir. Düşünceleri yansıtmanın en güzel yolu da duyguları ifadeleriyle aktarmaktır. Farklı gelişim gösteren gençler bize bu konuda ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Üniversitemiz fotoğraf stüdyosunda en güzel, en içten pozlarını verdi. Farklı gelişim gösteren gençlerle çekilen bu fotoğraflar en yakın zamanda sergilenecek” dedi.

“Duyguları Engelsiz” adlı projeyi geliştiren İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğrencisi Dilek Selenay Arpacı da, özel eğitimli bireylerin de günlük yaşantılarında her birey gibi duygularını yansıttığı göstermek istediğini söyledi. Arpacı, “Her birey gibi düşünceleri, fikirleri, kararları, heyecanları, mutlulukları, üzüntüleri, korkuları ve daha birçok duyguları olduğunu insanlara göstermek istedim. Böylece insanlarda özel eğitimli bireylerle ilgili farkındalık yaratmayı amaçladık. Onların da her insan kadar sevebildiğini, düşünebildiğini, kırılabildiğini, hissedebildiğini anlatabilmek ve özel eğitimli bireylerin kimsenin acımasına ihtiyaç duymadan normal bir yaşantı sürdürebildiklerini göstermek için bu çalışmamın faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv