Duygusal beynimiz rasyonel beynimize hakim

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Şapka Takımı” tarafından  geleneksel hale getirilen sosyal medya etkinliği, bu yıl “Sosyal Medya Uygarlığında Reklamcılık” adı altında yapıldı.İzmir Hilton’da düzenlenen  etkinliğe marka yöneticilerinin, reklam ajanslarının,  iletişim fakültesi öğrencilerinin ve konuyla ilgilenen sosyal medya kullanıcılarının büyük ilgisi vardı.
        
Etkinlikte sosyal medya- reklamcılık ilişkisi üzerine konuşma yapanlar ; Tahsin Akar (gnctrkcll), Sertan Eratay (gnctrkcll), Zafer Özçelik (Aegis Media), Tunç Erdem (Carat Medya), Pelin Özkan (MediaCat), Görkem Uraz ve sunumuyla büyük ilgi toplayan Haluk Sicimoğlu (BBDO) idi. Konuşmacılar,günümüzde yükselişe geçen sosyal medyanın, markaların tüketicilere ulaşmasındaki  öneminden,pazarlama ve iletişim arasındaki ilişkiden ve reklamların insan psikolojisi üzerinde yarattığı etkilerden bahsetti.
 
Alice BBDO Strateji Direktörü ve iletişim dehası olarak kabul edilen Haluk Sicimoğlu konuşmasında: “ Tüketici insan değişmiyor. Duygusal beynimiz rasyonel beynimize hakim.Bize yabancı olan şeyleri algılayabilmek için bize yakın olana benzetmeye çalışıyoruz.Farkında olmadan metaforlar kullanarak dünyayla bağlantı kuruyoruz.Hep bir mesaj kaygımız var.Halbuki reklamlara bir içerik, bir bilgi olarak bakmamız, reklamların insanlar için ne yapacağını düşünmemiz gerekiyor.” diye belirtti.
Sürpriz armağanlar ve ikramlarla süren etkinlik saat kapanış konuşmalarıyla sona erdi.İZMİR (Ege Ajans/ Ayşe Bozkan-Didem İskeçeli-İrem İnci-Engin Öksüz–DoğancanTalay) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv