Dyo Resim Yanşması için son başvuru tarihi 29 Ağustos

  • 0
  • 932
Yazı Boyutu:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl 36’ncı kez düzenlenen DYO Resim Yarışması için son başvuru tarihi 29 Ağustos.  3 Eylül- 12 Eylül döneminde sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de yapılacak değerlendirmeler sonucunda pentür dalında seçilecek 4 eserden her birine 15 bin lira, Özgün Baskı Resim Dalı’nda 2 eserden her birine 6 bin Tl ödül verilecek. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir Adana, Şanlıurfa ve Samsun'da sergilenecek.

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşarve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Üyesi İdil Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde Mövenpic Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Seçici Kurul üyelerinden Prof. Aydın Ayan, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Zafer Gençaydın, Prof.Yalçın Gökçebağ, Prof. Cuma Ocaklı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Yaşar, Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Yaşar Topluluğu’nun bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Türk resim sanatını ve yetenekli ressamları desteklemek üzere sürdürdüğü DYO Resim Yarışması'nın bu yıl 36'ncısını düzenlediğini söyledi.

 

SON BAŞVURU 29 AĞUSTOS

Vakfın kuruluş amaçları doğrultusunda Resim Yarışması Organizasyonunda üstlenmiş olduğu sorumluluğun sürdürülebilirlik açısından, bu yarışmanın sonsuza kadar gidebilmesi açısından çok önemli olduğunu dile getiren  Yaşar, “İlk kez 1967 yılında düzenlenen ve o tarihten bu yana resim sanatının ülkemizde köklerini güçlü bir şekilde salmasını ve gelecek nesillere miras bırakılmasını hedefleyen DYO Resim Yanşması'na bu yıl başvurular, 29 Ağustos'a kadar devam edecek. 3 Eylül- 12 Eylül döneminde sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de yapılacak değerlendirmeler sonucunda pentür dalında seçilecek 4 eserden her birine 15 bin lira, Özgün Baskı Resim Dalı’nda 2 eserden her birine 6 bin Tl ödül verilecek. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir Adana, Şanlıurfa ve Samsun'da sergilenecek” dedi.


 

İlk düzenlendiği yıl yarışmaya 91 sanatçının 271 eserle başvuruda bulunduğunu, 2012 yılında 35’nci kez düzenlenen yarışmaya ise 944 sanatçının 1.585 eserle katılım gösterdiğini belirten Yaşar, 2000’li yıllardan itibaren uluslararası boyut kazanan yarışmanın giderek artan bir ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Yaşar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dyo Resim Yanşması'na bugüne kadar 12.886 sanatçı 21.715 eserle  katıldı. 196 eser ödül kazanırken 2.733 eser sergilenmeye değer bulundu. 25 şehirde 127 sergi açtık, binlerce sanatsever DYO Resim Yarışması eserlerini ziyaret etti. Bu rakamlara baktığımızda yarışmanınTürk Resim Sanatı için ne kadar büyük bir değer yarattığını görebiliyoruz. Dyo  Resim Yarışması'na sanatçı ve sanatseverlerin gösterdiği ilgi, Yaşar Topluluğu'nun topluma fayda sağlayan bir etkinlik yaptığının da önemli bir göstergesidir."

 

Sosyal faaliyetlerin ekonomik faaliyetlerin gölgesindekalmasını engellemek amacıyla DYO Resim Yarışması’nın 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlendiğini söyleyen Yaşar, “İlk yıl yarışma ve ödüllendirme yapılırken, ikinci yıldan itibaren ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler Türkiye genelinde belirlenen şehirlerde sergileniyor. Böylece sanatseverler Türk resim sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan bu yarışmanın kazanan eserlerini görme imkânı buluyor” dedi.

 

İZMİR’E MODERN SANAT MÜZESİ
Feyhan Yaşar, konuşmasını sanat adına verdiği bir müjde ile tamamladı: 1985’de 2’nci kordonda bir müze açtık. Resim Koleksiyonumuz bu müzenin çok üstüne çıktı.  DYO Resim yarışmasının yaşı bu güne gelirken sergilenecek eserlerde çoğaldı. Biz de Vakıf olarak bir ilke kararı aldık. İzmir’de bizim düşündüğümüz kapsamda olmayan ve bu eserleri topluma tamamen maledecek şekilde büyük bir müze çatısı altında toplamak için karar aldık. Bir dönem Yaşar Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan eski Un Fabrikası’nı Modern bir sanat müzesi olarak  İzmir’e kazandırmak amacıyla tahsis ettik. Hızlı bir şekilde müzenin  tamamlanması için çalışıyoruz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv