E-PAL WEEK BU YIL DA DOLU DOLU GEÇTİ

  • 0
  • 526
E-PAL WEEK BU YIL DA DOLU DOLU GEÇTİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Merkezi Kaliforniya’da bulunan “Global Friendship Through Space Education” Vakfı'nın Uzay Kampı Türkiye koordinatörlüğü ile düzenlemeye başladığı kültürel ve bilimsel proje paylaşım programı olan Partner School Science Program kapsamında her yıl Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleştirilen E- Pal Week bu yıl da dolu geçti.

İTK’lı öğrenciler haftanın ilk gününde Amerika ve Kanada’daki PSSP öğrencilerini  Türkiye’nin ilk halka açık planetaryumu olan İTK Gezegenevi’nde misafir ettiler. İTK Gezegenevi hakkında yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, Gezegenevi’nde kendileri için gerçekleştirilen özel belgesel gösterimlerini de izlediler.

Hafta süresince İTK’lılar ayrıca, “Topraksız Bitki Yetiştirme”, “Uçuş Görevi”, “Mission Patch”, “Mars Colony”, “Uzay Giysileri”, “Roket Yapımı” ve Fırlatılması”, “Balon Yapımı ve Fırlatılması”, “Simulatörler” gibi birçok eğitim ve etkiliğe katıldı.
E- Pal Week kapsamında düzenlenen Science Fair’e de katılan İTK’lılar, tüm yıl boyunca hazırladıkları uzay ve bilim ile ilgili projeleri kamptaki diğer arkadaşlarına ve eğitmenlere sunma fırsatını yakaladılar. 

PSSP Zirvesi’nin bu yılki konuk astronotu Micheal Foreman’ın basın toplantısına katılan ve toplantı sonrası astronot ile tanışma ve çalışmaları hakkında bilgi alma şansını elde eden öğrenciler, katılımcı okulların kendi kültürlerine yönelik gösterileri sergiledikleri Special Event Night için hazırladıkları davul şov ve piyano dinletisi ile büyük beğeni topladı.

Kampın son günü olan mezuniyet töreninde ise İTK’lıların  bulunduğu takımlar “En İyi Mars Kolonisi” ve “En İyi Mission Patch” ödüllerini alırken, İTK’lı öğrencilerden Talha Paksoy ise  Kaya Tuncer anısına hazırlanan ve  sadece bir kişiye verilen Kaya Tuncer Right Stuff Madalyası’nı almaya hak kazandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv