EBSO Kadınlar Birliği Sahnede

  • 0
  • 605
EBSO Kadınlar Birliği Sahnede
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Öğrenci burslarına katkıda bulunmak amacıyla Nisan sonunda Kerem Görsev Quartet’i İzmirli sanatseverlerle buluşturan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Cihangir Turantaş’ın uyarlayıp yönettiği, yazar Barbara Schottenfeld'in ''Psikodrama'' adlı oyunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın burslar hesabına aktarıldı.

Sorunlarına çözüm arayan kadınlar ve tezini yazmak için orada bulunan fakat kendisi de aynı sorunları yaşayan psikoloji öğrencisinin öyküsünü anlatan Psikodrama; bazen güldüren, bazen düşündüren ve bazen de hüzünlendiren sahneleriyle izleyenlere büyük keyif yaşatırken, oyuncular da sergiledikleri performansla izleyicilerden tam not aldı.

Temelde yatan ana sorunun kadın-erkek çatışmasından öte “insan” olgusu üzerinde yoğunlaşması gerekliliğini vurgulayan, olayları son derece yalın bir tavırla anlatan müzikal komedide rol alan İhsan Özduran, İpek Özçelik, Melike Binoğlu, Serap Koca, Gamze Gürel, İncila Kabadayı, Sevgi Müftüoğlu, Gülsün Kabadayı, Özlem Elmas, Dilek Şınlak, Nalan Yılmaz ve Benal Özbek, kelimelerle çizdikleri karakterlerde başarılı bir performans ortaya koydu.

Buluştukları terapi salonunda hem iç seslerini dinleyen hem de terapiye katılanların seslerine kulak veren kadınların değişmek için gösterdikleri gayreti işleyen oyunda, kendi aralarında cesaretlenmeleri için oyunlar oynayıp evlerinde de aynı şeyi uygulamaya çalışmaları anlatıldı. Terapi salonunda kendi aralarında yaptıkları oyunlardan cesaret alarak eşlerinin karşısına çıkıp korkmadan, yılmadan, istediklerini içlerinden geldiği gibi söylemelerinin sonucunda hayatlarındaki değişim ortaya konuldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv