EÇEV’den çocuk ve gençlik edebiyatı şöleni

26-27 Kasım’da gerçekleşecek 8. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri aralarında dünyaca ünlü İtalyan yazar Luigi Ballerini’nin de olduğu çok özel konukları ağırlıyor.

  • 0
  • 760
EÇEV’den çocuk ve gençlik edebiyatı şöleni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

26-27 Kasım’da gerçekleşecek 8. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri aralarında dünyaca ünlü İtalyan yazar Luigi Ballerini’nin de olduğu çok özel konukları ağırlıyor.

2015’ten beri her yıl Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 8. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günleri (ÇOGED)’nin sekizincisi bu yıl “Kitaplarla Oynamak” temasıyla Özel İzmir SEV İlkokulu’nda 26 – 27 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. İki gün boyunca devam edecek 8.ÇOGED, 26 Kasım Cumartesi günü çocuklar ve gençlerin eğitimine yönelik atölye çalışmalarıyla eğitimcilere ve uzmanlara yepyeni deneyimler sunacak. 27 Kasım Pazar günü ise her yaştan edebiyatsevere hitap edecek söyleşiler, işlikler ile Gençler Öykü ve Şiir Yarışması’nın ödül töreni yer alacak. Etkinliğin her iki gününde, Sıfır, Mira Her Şeyi Bilir gibi kitapların yazarı Luigi Ballerini ile hem eğitimcilere hem de genel katılımcılara yönelik olarak söyleşiler gerçekleştirilecek. İki tam gün boyunca çocuk ve gençlik edebiyatı alanında çalışan yayın evlerinin stantları da etkinlikte yer alacak.

Her Alandan Eğitimci için İşlikler
İki güne yayılan ÇOGED’in ilk günü yetişkinlere, özellikle de öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik işliklere ayrılacak. Sabah iki, öğleden sonra bir oturum halinde gerçekleşecek işlik yürütücüleri arasında Füsun Çetinel, Müjgan Özçay, Barış İnce gibi değerli yazarlar bulunuyor. Başta yazın ve edebiyat olmak üzere, görsel sanatlar, drama, müzik, sinema ve felsefe gibi pek çok alanla ilgili farklı eğitim alanlarına ve düzeylerine hitap eden işliklere katılım ön kayıt gerektiriyor. Gün, 16.30’da kayıtlı katılımcıların tamamına açık olarak Luigi Ballerini söyleşisinin ardından son bulacak.

Çocuklar, Gençler, Aileler de Edebiyatla Buluşuyor
Genel katılıma açık gerçekleştirilecek ikinci gün her yaştan edebiyatsevere hitap edecek faaliyetlerle dolu olacak. Saat 11.30’da Luigi Ballerini söyleşisi ile yapılan açılışı 12.45’te Emek Yalın Orhon’un “Çocuklarla Müzikli Masallar” gösterisi ve 14.00’te Gençler için Haydar Ergülen söyleşisi takip edecek. Gün 15.00’de başlayacak Gençler Öykü ve Şiir Yarışması Ödül Töreni ile son bulacak. Katılımcılar gün boyu süren yayınevleri standlarını ziyaret edip, yazarlarla da buluşabilecekler.

Ayrıntılı bilgi almak veya eğitim işliklerine kayıt olmak için www.ecevcocukvegenclikedebiyati.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv