Karabağlar Belediyesinin Türk Edebiyatının ünlü yazarlarından Reşat Nuri Güntekinin adına düzenlediği Edebiyat Günleri, başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Reşat Nuri Edebiyat Günlerinde, Türk edebiyatının ünlü isimleri, İzmirli sanatseverlerle buluştu.
Reşat Nuri Güntekinin Çalıkuşu romanını yazdığı evinin, Karabağlar İlçesinde bulunması nedeniyle yazarın ismini taşıyan Edebiyat Günleri organizasyonu, bu yıl Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneğinin katkıları ile düzenlendi. Dernek Başkanı Sina Akyol ve Başkan Yardımcısı Asuman Susam, Karabağlar Belediyesinin ilçenin ve İzmirin kent kültür sanat yaşamına önemli katkılar sağladığına dikkati çekti. Edebiyat Günlerinin, kentin belleğinin oluşturulmasında da çok önemli bir rol üstlendiğine dikkati çeken Derneğin Başkan Yardımcısı Susam, düşünen insanlar için dünyanın ve Türkiyenin kaotik bir süreçten geçtiğine değindi. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Kültür Müdürü Halim Yazıcının tutuklanmasını da eleştiren Susam, Haksızlık ve hukuksuzlukların yaşandığı sevimsiz bir süreç yaşıyoruz. Halim Yazıcı da mağdurlardan biri dedi. Susam, şiiriyle sözlerini tamamlandı.
Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonunda düzenlenen ve Karabağlar Belediyesi Başkanvekili Nazmi Marangozun da katıldığı etkinlik, Özel Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin, günümüze uyarladıkları, Reşat Nuri Güntekinin Bir Aşk Hiyakesi adlı öyküsünü canlandırmaları ile başladı. Öğrencileri, Sina Akyol tebrik ederek, kutladı. Reşat Nuri Güntekinin romanı ve eserlerini konu alan filmin yönetmeni Nesli Özalpe de Nazmi Marangoz teşekkür belgesi verdi.
Kısa Öykünün Kısa Tarihi- Osmanlıdan Günümüze, Öykünün Gelenekle İlişkisi, Kadın Öykülerinde Erkek Temsili konulu oturumlara ünlü edebiyatçılar Adnan Özyalçıner, İnci Aral, Sennur Sezer, Şükrü Erbaş, İsmail Mert Başat, Şerife Yağcı Yalçınkaya, Semih Gümüş, Atalay Saraç, Özcan Karabulut, Faruk Duman, Vicdan Efe, Gönül Çaltalcalı, Sevim Korkmaz Dinçin katılımıyla gerçekleşti.





