Edebiyat sokağa taştı

  • 0
  • 649
Edebiyat sokağa taştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kitap okumayı özendirmek için İzmir'de ilk kez 'ÜcretsizKitap Değişim Standları' açan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de edebiyatı sokağataşıdı. Ünlü yazarlar ile Karşıyakalıları buluşturmayı hedefleyen"Edebiyat Sokakta Güzel" etkinliğinin ilk konuğu, Kurt Seyt veShura'nın yaratıcısı Nermin Bezmen oldu.

 

KURT SEYT VE SHURA'YI ANLATTI

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'nda düzenlenen söyleşi ve imzaetkinliğine yaklaşık 100 edebiyat tutkunu katıldı. Ünlü yazar Nermin Bezmen iletanışmak ve kitaplarını imzalatmak isteyen Karşıyakalılar söyleşiye ilgigösterdi. En çok konuşulan ise Bezmen'in kitabından aynı isimle uyarlanan ve şusıralar milyonları ekran başına kilitleyen 'Kurt Seyt ve Shura' dizisi oldu.Sanatseverler, hikayenin kahramanlarının nasıl ortaya çıktığı yönünde sorularsordu.

 

KİTAPLARINI İMZALADI

Kitaplarındaki karekterleri yazmadan önce, onlarla ilgiliçok iyi araştırma ve gözlemler gerçekleştirdiğini belirten sanatçı Bezmen“Anneannem 90’lı yaşlarında bana sürekli ailesinden anılar anlatıyordu. Buanlatımların unutulmaması için yazmaya karar verdim. İki yıl sürekli notlartuttum. Daha sonraki iki yıl da anlatılanlar ile tarihi bilgileri derleyipmekanlar ile özdeşleştirdim. Geçmişten gelen izlerin birikimi ile kitaptakikarakterleri oluşturuyorum" dedi. Bezmen söyleşinin ardından kitaplarınıimzaladı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv