Efa’dan özel övgü

  • 0
  • 650
Yazı Boyutu:

İnsanlığın ortak mirası tarihi mekânları sanatla buluşturanUluslararası İzmir Festivali, dünya çapında bilinen 100 önemli FestivalOrganizasyonunun oluşturduğu Avrupa Festivaller Birliği’nden(EFA) özel övgüaldı.

27. Uluslararası İzmir Festivali’nin CelsusKütüphanesi’ndeki kapanış konseri için İzmir’e gelen EFA Genel SekreteriKathrin Deventer konser sonrasında; “Efes Celsus Kütüphanesi’nde ApollonMusagete Quartet’in verdiği İzmir Festivali’nin kapanış konserine katılmaknefes kesiciydi. Sanat aracılığıyla böyle bir mekânla ve Avrupa’daki diğermekânlarla tanıştırılmış olmak büyüleyici. Müthiş çağdaş müziğin tadına davararak zengin kültürel mirasımızı keşfetmemizi sağlamak, İzmir Festivali’nin27’nci kez ve büyük bir ustalıkla yerine getirdiği bir görev” dedi. 

Konser sabahı Swissôtel Büyük Efes’de yapılan basıntoplantısına da katılan Deventer, İKSEV’in EFA’nın çok önemli bir üyesiolduğunu vurguladı. İki yıl önce İzmir’de İKSEV işbirliği ile yapılan GençFestival Yöneticileri çalıştayını anımsatan Deventer, “44 ülkeden gelen gençyöneticiler oluşturdukları ‘İzmir’den Sevgilerle’ bloğu aracılığı ile İzmir’dekazandıkları dostlukları halen sürdürüyor” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

Edebiyatla dolu hafta sonu

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg