Efe ile çifte bayram

  • 0
  • 960
Efe ile çifte bayram
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Meliha- Hakan Alkan çifti, evliliklerinin 11. yılında gelen ancak kucaklarına alamadan kuvöze koyulan 26 haftalık 780 gram doğan bebekleri Kayra Efe’ye 122 gün sonra kavuştu. 4 ay boyunca kuvözde görüp emziremediği oğlunun Ramazan Bayramı öncesi taburcu edilmesiyle mutluluğun en büyüğünü yaşan anne Alkan, “Çifte bayram yapıyoruz. Bu heyecan, bu sevgi, bu mutluluk anlatılmaz yaşanır” dedi.İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yaşayan, özel bir şirkette muhasebecilik yapan Meliha Alkan ile makine operatörü Hakan Alkan 2005 yılında evlendi. Çiftin tek isteği evlat sahibi olup mutluluklarını taçlandırmaktı, 11 yıl bu özlemle yaşadılar.  2015 yılı Alkan çiftine uğurlu geldi, Meliha hanım hamile kaldı. Heyecanla 9 ay 10’ünün geçmesini bekleyeceklerdi ki her şeyin normal gittiği 4 aydan sonra Meliha hanımın elleri, ayakları şişmeye başladı. Sorun yüksek tansiyondu. Gebeliğinin 26. haftasına girerken Meliha hanım hamileliğini takip eden kadın hastalıkları ve doğum uzmanın görev yaptığı özel hastaneye yatırıldı. Tansiyonu 20’ye yükselen Meliha hanım gebeliğinin 26. haftasında 17 Şubat 2016 günü hem kendi hem de bebeğinin sağlığının riske girmemesi için sezaryene alındı. Meliha Alkan 31 santimetre boyunda, 780 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Çifti bebeklerine Kayra Efe adını verirken, erken doğum sevinçlerini gölgeledi. Erken ve düşük kilolu dünyaya gelen bebek Kayra Efe, kuvöze yatırılması için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Bebek Kayra Efe,  Pediatri ve Neonatoloji (yeni doğan uzmanı) Uzmanı Dr. Cengiz Öztürk tarafından Kent Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınırken, loğusa anne ise doğum yaptığı hastanede kaldı. Baba Alkan eşi taburcu oluncaya kadar birkaç gün iki hastane arasında mekik dokudu. Taburcu olup evine Aliağa’ya dönen anne Alkan da bebeğinin beslenmesi için her gün sütünü sağarak Kent Hastanesi’ne getirdi. 

11 YIL SONRA GELDİ, KAVUŞMAK İÇİN 122 DAHA BEKLEDİLER.
Alkan çifti, 4 ay boyunca her gün Aliağa’dan geldi, süt getirip, özlemle kuvözdeki bebeklerini seyretti, doktorundan bilgi alıp, taburcu olacağı günü bekledi. Kayra Efe, kuvöze yatırıldıktan tam 122 gün sonra taburcu edildi. Yeni doğan Sorumlu Hemşiresi Havva Gökduman ve ekibi 4 ay annelik yaptıkları Kayra Efe’yi büyümüş ve sağlıklı olarak anne ve babasına verip taburcu ederken serviste duygulu anlar yaşadı.
Ağırlığı yarım kilonun altında olan bebekleri de büyüttüklerini belirten Pediatri ve Neonatoloji Uzmanı Dr. Cengiz Öztürk, “Bebeğimiz bize geldiğinde 780 gramdı, 3 kilo 30 gram taburcu ettik. Boyu da 46 santimetre oldu. Sağlığı da çok iyi. Bizim görevimiz tamamlandı, artık Kayra Efe’yi annesi, babası büyütecek” dedi.

İÇİMDE HAVAİ FİŞEKLER PATLIYOR
Öte yandan evliliklerinin 11. yılında kavuştuğu bebeğinin erken doğması yüzünden ciddi korkular yaşadığını belirten anne Alkan, “Kucağıma alamadan kuvöz için Kent Hastanesi’ne gönderilmişti. Taburcu olup kuvözde gördüğümde çok korktum, minnacıktı. İyi olacak mı diye ağlıyordum. Bu bir mucize. Duygularım anlatılmaz, yaşanır. Oğlum Ramazan Bayramı öncesi taburcu olunca bize de çifte bayram yapmak kaldı. Doktorumuza, bebeğime çok iyi bakan hemşire ablalarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Baba Hakan Alkan ise sevincini “içimde havai fişekler patlıyor” diye tanımlarken, “Eşimin hamile olduğunu öğrendiğimde de ayaklarım yerden kesilmişti, şimdi içim içime sığmıyor. 4 ay çok zor geçti ama geçti ve bitti. Çifte bayram yapıyoruz, biri Ramazan Bayramı diğeri Kayra Efe Bayramı” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Her 8 kadından 1’i kansere yakalanma riski taşıyor

Rodoplu’ya Avrupa Parlementosu’ndan davet

Arşiv