Efes Opera Bale Günleri Başlıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Selçuk Belediyesi, MaviBahçe ve Türkerler Holding ‘in katkılarıyla Efes Antik Şehri’ndeki Antik Tiyatro’da 16-22 Eylül 2017 tarihleri İzmir Efes Opera ve Bale Günleri etkinliği düzenlenecek.

  • 0
  • 967
Efes Opera Bale Günleri Başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Selçuk Belediyesi, MaviBahçe ve Türkerler Holding ‘in katkılarıyla Efes Antik Şehri’ndeki Antik Tiyatro’da 16-22 Eylül 2017 tarihleri İzmir Efes Opera ve Bale Günleri etkinliği düzenlenecek.

16 Eylül günü Gala gösterisiyle başlayacak etkinliğin tanıtımı Konak’taki İzmir Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıyla duyuruldu. Tanıtım toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Opera ve Balesi Müdürü Haldun Özörten, Sahne Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Birgül Yeşiltepe, MaviBahçe AVM Genel Müdürü Vedat Özeren, Türkerler Holding Genel Müdürü Atilla Sezgin, İzmir Devlet Opera ve Balesi İl Koordinatörü Mehmet Çelik katıldı.

Gala Konseri İle Başlayacak
Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi, MaviBahçe Alışveriş Merkezi, Türkerler Holding, Mahal Bomonti İzmir’in katkılarıyla İzmir Efes Opera ve Bale Günleri programında bir açılış konseri, bir opera ve bale sahnelenecek.  Açılış İzmir Devlet Operası ve Balesi tarafından 16 Eylül 2017 günü Cumartesi günü gerçekleştirilecek Gala Konseri ile başlayacak. Konserde G.Verdi’nin Aida, 2 Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından Arya ve Düetler sunulacak. .Puccini’nin La Boheme, Tosca operalarından Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo’dan arya ve düetler seyirci ile buluşacak. Orkestra Şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası İtalyan solistler Tenor Gianluca Terranova ve Soprano Daniela Cappiello’ya eşlik edecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 19 Eylül 2017 Salı günü 18. Yüzyılda Osmanlı kültür ve Yaşayışının Ektisiyle Avrupa’da Unutulmayacak Besteler, Besteciler, Eserler ortaya çıkaran Turquerie akımının en çarpıcı örneklerinden biri sahnelenecek. Mozart’ın ünlü operası Saraydan Kız Kaçırma Yekta Kara’nın usta rejisi ile sergilenecek. Etkinliğin kapanışı İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22 Eylül 2017 Cuma günü sahnelenecek Romeo ve Jülyet Balesi ile olacak. William Shakespeare’in aynı oyununda Piyotr İlyiç Çaykovski’nin bestelediği bu ünlü eser Volkan Ersoy ve Armağan Davran koreografisi ile seyircisinin karşısına çıkacak. Biletler www.biletiva.com, Efes Antik Tiyatro girişi ve Konak Elhamra Opera Binası gişelerinden satışa sunuldu.

“Etkinliğin Bir Parçası Olduğumuz İçin Mutluyuz’
MaviBahçe AVM Müdürü Vedat Özeren, yaptığı konuşmada, “İçinde İzmir olan, yatırımcısı İzmirli, mimarisi İzmir esintileri taşıyan, etkinliklerinde kültür ve sanatı her zaman destekleyen MaviBahçe olarak dünya kültür sanat hazinesinin bir parçası olan, dünyanın en büyük açık hava tiyatrosunda gerçekleştirilecek olan, İzmir Efes Opera ve Bale Günlerine destek vermemiz kaçınılmazdı. Bu organizasyonun parçası olmaktan ziyadesiyle mutluyuz. İzmir kültür ve sanatseverlere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” dedi. ,
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv