Efes Pilsen Blues Festival finali İzmir’de yapıldı

  • 0
  • 826
Yazı Boyutu:

23 yıldır Türkiye’nin dört bir yanına blues müziğini taşıyan ülkemizin ilk ve tek blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival”, bu yılki yolculuğunu, İzmir’de gerçekleşen iki konserle noktaladı. İzmir Arena, Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında Cuma ve Cumartesi akşamları, üst üste iki gece Blues’un Grammy ve Emmy ödüllü isimlerini ağırladı.  
 
Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues, ile Billy Branch’ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R&B seslendirmeye başlayıp kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili blues sanatçısı Zora Young da İzmirliler’le buluşan isimlerden oldu. 
 
Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek & Bnois King’in de sahne aldığı Efes Pilsen Blues Festival 23’ün en büyük sürprizlerinden ve keyifli dinletilerinden biri ise 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülü, 2010 ve 2011’de “En İyi Baterist” ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside’in festivale özel gitar performansıyla katıldı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv